InScience Film Festival

InScience 2023: Winnaars

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms van de afgelopen jaren. Tijdens het festival worden de geselecteerde films beoordeeld door de InScience Jury en de Student Jury, die elk jaar opnieuw worden samengesteld. Ook het publiek heeft een stem en kiest de film die de NTR Focus Audience Award ontvangt, ter waarde van € 2.500.

Geographies of Solitude bekroond met twee prijzen

Geographies of Solitude is zowel door de InScience Jury als de Student Jury uitgeroepen tot beste wetenschapsfilm van InScience 2023. Regisseur Jacquelyn Mills ontvangt de InScience Jury Award ter waarde van €2.500. Dit jaar bestond de vakjury uit Alexis Gambis, Dan Jin Wu, Ronald Veldhuizen en Valerie van Zuijlen.

De Student Jury loofde de film met deze woorden: “Seaweed has become an aesthetic medium of creating images never seen before. The senses are tickled. One becomes truly part of this island. You can almost smell the flowers in between the grasses.”

My Garden of a Thousand Bees wint publieksprijs

De film My Garden of a Thousand Bees heeft de NTR Focus Audience Award 2023 tijdens de achtste editie van InScience. Deze documentaire werd tijdens de lockdown gemaakt door Martin Dohrn, die normaliter de wereld bereist als bekroond maker van natuurfilms. In zijn eigen achtertuin ontdekte hij de verbazingwekkende wereld van de bijen, die hij in adembenemende beelden heeft vastgelegd.

Winnaar Klokhuis Wetenschapsprijs 2023

Het onderzoek ‘Papa kan niet lopen, maar wel huppelen’ is de winnaar van de zevende Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van Anouk Tosserams, arts-promovenda Revalidatie & Neurologie aan het Radboudumc, en Dr. Jorik Nonnekes, revalidatiearts aan het Radboudumc. De prijs werd uitgereikt tijdens InScience.

De winnaar is gekozen door kinderen die via de website van Het Klokhuis (NTR) konden stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden. In totaal zijn er 11045 stemmen uitgebracht. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een aflevering van Het Klokhuis gewijd. Deze aflevering gaat in première tijdens de volgende editie van InScience, van 14 tot en met 17 maart 2024.

(Onderstaande foto’s door Jesse Wensing)

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.