InScience Film Festival

InScience 2022: Amazing Discoveries

Op 4 en 5 november organiseren we een speciale editie van InScience, getiteld Amazing Discoveries. Dat weekend vertonen we de mooiste en meest spraakmakende films van de afgelopen zeven jaar, en geven we toonaangevende denkers en makers een podium.

Dat betekent nogmaals betoverd worden door Is The Man Who Is Tall Happy? op het grote doek, het ‘geanimeerde’ gesprek tussen filmkunstenaar Michel Gondry en taalkundige Noam Chomsky. Meegenomen worden naar de randen van ons zonnestelsel en daarbuiten in The Farthest. Of door Inventing Tomorrow geïnspireerd raken door tieners over de hele wereld, die geweldige oplossingen bedenken voor klimaatproblemen.

De kaartverkoop voor deze bijzondere editie start op dinsdag 18 oktober.

InScience verplaatst het festival naar het voorjaar 

We kijken terug op zeven inspirerende en bewogen jaren. Mede als gevolg van de coronacrisis bevindt InScience zich op een kantelpunt: het festival is de beginfase ontgroeid en een belangrijke speler geworden in het culturele veld, zowel in Nijmegen als daarbuiten. Om impact te kunnen blijven maken, wil InScience robuuster uit deze crisis komen dan ze erin ging. Daarom slaat het festival een nieuwe koers in. Vanaf 2023 gaat InScience het jaarlijkse festival in het voorjaar organiseren. Ook zal InScience op meer locaties in de stad, en later in heel Nederland (en daarbuiten!) te beleven zijn, op bijzondere en onverwachte plekken.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.