InScience Film Festival

Inschrijving voor InVision 2024 geopend

Met InVision biedt filmfestival InScience een voedingsbodem voor creatief talent dat over de grenzen van eigen disciplines werkt, in de vorm van een industry-dag vol workshops, masterclasses en vele netwerkmomenten op vrijdag 15 maart. De dag wordt afgetrapt door David en Jessie Peterson, de linguïsten die talen bedachten voor grote filmproducties als Dune, Game of Thrones en Elemental.

Filmmakers die eerder hebben meegewerkt aan InScience projecten, zoals Cinepoems (i.s.m. Wintertuin) en Toekomstbeelden (i.s.m. Radboud University en Kalorama), vertellen over hun ervaringen. Daarnaast bieden we een verscheidenheid aan interessante workshops en masterclasses. Zoals de masterclass van kunstenaar Katarina Petroviç wiens werk tijdens InScience te zien is: hoe werk je als kunstenaar samen met wetenschappers? Of de workshop over het werken met AI tijdens het schrijven van een script.

InVision biedt filmmakers verder de kans om in een gecureerde intensieve 1-op-1-sessie samen met wetenschappers/experts een filmidee uit te werken tot een filmconcept. Heb jij een idee voor een korte (speculatieve) fictiefilm dat je graag verder wilt uitwerken? Stuur het naar professionals@insciencefestival.nl en licht je idee toe in maximaal ½ A4. De sluitingsdatum voor deze call is donderdag 29 februari. We selecteren drie tot vijf filmmakers die samen met een wetenschapper/expert hun idee zullen uitwerken. Geselecteerde filmmakers krijgen een dagpas (5 of 6 april 2024) voor het professionalsprogramma van Go Short. 

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.