InScience Film Festival

Inschrijving Student Jury 2020 geopend

Wil jij onderdeel uitmaken van de studentenjury tijdens de zesde editie van het InScience-International Science Film Festival Nijmegen? Je kunt je vanaf nu aanmelden!

Dit jaar vindt de 6e editie van InScience plaats van 11 tot en met 15 november. Een van de doelstellingen van InScience is om studenten meer te betrekken bij de wereld van wetenschap en film. InScience is daarom op zoek naar vier enthousiaste studenten die een opleiding volgen in Gelderland (WO, HBO of MBO).

Wat ga je doen als Student Jury?

Je bezoekt samen met je medejuryleden vijf dagen lang een van de grootste wetenschapsfilmfestivals van Europa. Tijdens het festival bekijk je verschillende films, heb je gesprekken met documentairemakers, wetenschappers en de professionele vakjury en neem je deel aan het interactieve programma. Hierbij doe je kennis op over het bekijken en beoordelen van films, ontwikkel je communicatieve vaardigheden en leer je meer over de filmindustrie en wetenschappelijk onderzoek.

Als studentenjury bepaal je welke film de Student Jury Award ontvangt, ter waarde van 500 euro. Daarvoor kijk je kritisch naar de films die je te zien krijgt. Samen met je mede-juryleden selecteer je aan het einde van de week de drie beste films die kans maken op de Student Jury Award. Jullie zullen daarvoor een juryrapport schrijven en de prijs uitreiken aan de winnende film.

Wat InScience je biedt:

  • Je maakt een festival vanuit de achterkant mee en je ontmoet mensen uit je toekomstig werkveld
  • Je hebt de mogelijkheid analytische vaardigheden in de praktijk te brengen
  • Je leert debatteren met studenten met verschillende achtergronden en denkwijzen
  • Je maakt kennis met een voor jou waarschijnlijk nieuwe vorm van wetenschapscommunicatie
  • Je krijgt handvatten aangereikt om een film inhoudelijk en vormelijk te beoordelen
  • Je krijgt de kans om mee te werken aan een voor Nederland uniek festival

Let op: Het festival van 2020 zal er i.v.m. het coronavirus anders uitzien dan afgelopen jaren. Dit betekent dat we de situatie blijven bekijken en we van de jury vragen flexibel te zijn. Reserveer daarom 11-15 november volledig in je agenda.

Geïnteresseerd?

Sta je ingeschreven bij een Universiteit, HBO of MBO opleiding in Gelderland? Hou je van wetenschap, kunst en film en ben jij beschikbaar tussen 11 en 15 november? Geef je dan nu op door uiterlijk 30 september een korte motivatie en CV op te sturen naar myrte@insciencefestival.nl voor een kennismakingsgesprek. Vermeld ook je studierichting.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.