InScience Film Festival

Inschrijving Klokhuis Wetenschapsprijs open. Nomineer je onderzoek!

Heb jij een onderzoek dat interessant en relevant is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar? Nomineer het onderzoek dan voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2021!

Nomineren

Met de Klokhuis Wetenschapsprijs bekronen Het Klokhuis en InScience interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Doe of ken je onderzoek dat kinderen aanspreekt en voor hen van belang is? Schrijf jouw onderzoek dan in voor 10 september via onderstaand formulier.

Over de Klokhuis Wetenschapsprijs 2021

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen.

Winnaar 2020

Het onderzoek ‘Hoe lezen tweetalige kinderen in Friesland?’ is de winnaar van de vijfde Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van Dr. Evelyn Bosma, postdoctoraal onderzoeker op het gebied van Taalwetenschap en Psycholinguïstiek, en Naomi Nota, promovendus op het gebied van Taalwetenschap en Psycholinguïstiek. Klokhuispresentator Janouk Kelderman maakte de winnaar bekend tijdens wetenschapsfilmfestival InScience. De Klokhuisaflevering over dit onderzoeksgebied gaat tijdens InScience 2021 in première.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.