InScience Film Festival

Inschrijving geopend Student Jury 2019

Wil jij onderdeel uitmaken van een groep jonge juryleden tijdens de vijfde editie van InScience, International Science Film Festival in Nijmegen? Je kunt je vanaf nu aanmelden.

Dit jaar vindt de 5e editie van InScience plaats van 6 tot en met 10 november. Een van de doelstellingen InScience is om jonge mensen aan te moedigen om meer betrokken te zijn bij wetenschap, en vooral film in combinatie met wetenschap. InScience is daarom op zoek naar vijf enthousiaste (internationale) studenten die een opleiding volgen in Gelderland (Universiteit, HBO of MBO).

Wat ga je doen?

Samen met vier andere studenten maak jij onderdeel uit van de studentenjury. Tussen 6 en 10 november ben je vijf dagen lang betrokken bij filmvertoningen, verschillende workshops en masterclasses. Hierbij doe je kennis op over het bekijken en beoordelen van films, ontwikkel je communicatieve vaardigheden, ontmoet je filmregisseurs en wetenschappers en leer je meer over de filmindustrie.

Tijdens het festival kijk je een selectie aan films. ongeveer 10 films. Na iedere film schrijf je individueel een beoordeling en bespreek je deze met de andere juryleden.

Aan het einde van de week selecteren jij en je mede-juryleden de drie beste films die kans maken op de award. Jullie schrijven daarvoor een volwaardig juryrapport en speeches. Tijdens de prijsuitreiking presenteren jullie de Student Jury Award aan de winnende film in een volle bioscoopzaal.

Wat heeft InScience jou te bieden?

  • Een vol programma waarin je veel leert over het beoordelen van wetenschapsfilms, je mening beargumenteren en wat er komt kijken bij het maken van een wetenschapsfilm.
  • Workshops en masterclasses van verschillende specialisten uit de filmindustrie.
  • Toegang tot alle onderdelen van het festivalprogramma, inclusief catering alle dagen.
  • En tot slot: een onvergetelijke ervaring waarbij je in de gelegenheid komt om nieuwe mensen te ontmoeten zoals je mede juryleden, filmmakers, regisseurs, acteurs en wetenschappers.
Student Jury Award 2018 - Film Festival InScience - c Marcel Krijgsman

Geef je op

Sta je ingeschreven bij een Universiteit, HBO of MBO opleiding in Gelderland? Hou je van wetenschap, kunst en film en ben jij beschikbaar tussen 6 en 10 november? Geef je dan nu op door voor 29 september een korte motivatie en CV op te sturen naar info@insciencefestival.nl.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.