InScience Film Festival

Ich bin dein mensch in Rozet (Arnhem)

Op vrijdag 1 december vertoont InScience, in samenwerking met Rozet in Arnhem, de film Ich bin dein mensch. Deze unieke romcom werpt interessante vragen op over wat ons menselijk maakt. Voor avontuurlijke romantici is er de mogelijkheid om op blind date te gaan tijdens deze vertoning, waarbij je met iemand anders wordt gematcht op basis van je voorkeuren. Benieuwd? Scroll dan snel door voor meer informatie!

Ich bin dein Mensch

Het is lastig ruziën met een partner die nooit fouten maakt. ‘Kun je niet één keer iets doms doen?’, verzucht Alma (Maren Eggert), nadat Tom (Dan Stevens) zich weer eens van zijn perfecte kant heeft laten zien. Helaas: Tom is een robot die is geprogrammeerd om het zijn omgeving naar de zin te maken.

Kan liefde bestaan zonder conflict? Het is een van de vele interessante vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader (Unorthodox) opwerpt in Ich bin dein Mensch, een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Voordat geavanceerde robots als Tom de markt op kunnen, moeten ze worden getest, en wetenschapper Alma is een van de testers. Ze heeft er weinig zin in, maar het moet van haar baas.

Het vinden van een partner is altijd een hoop gedoe, zéker in romantische komedies. In Ich bin dein Mensch lijkt dat geen probleem: je kunt de persoon van je dromen laten maken als een levensechte robot. Maar Alma is niet geïnteresseerd in de liefde en neemt testrobot Tom alleen in huis omdat ze geld krijgt voor het experiment. Tom blijkt geen simpele seksrobot te zijn, maar is geprogrammeerd om een emotionele band met Alma te creëren. Wat volgt is een tragikomisch verhaal over de betekenis van liefde, verlangen en wat ons menselijk maakt.

Wil jij graag verrast worden en met een blind date naar deze film? Dat kan: meld je dan aan via deze link. We matchen je op basis van je voorkeuren en je ontmoet je filmdate in Rozet onder het genot van een drankje. Je ontvangt ook een toffe InScience goodiebag, met onder andere vouchers voor het filmfestival.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.