InScience Film Festival

Het interactieve online programma van InScience 2020

Een van de meest zorgelijke, urgente problemen van deze tijd is klimaatverandering. In het interactieve programma ‘Do You Know the Way to Utopia?‘ worden onze zorgen, dromen, angsten en hoop over deze crisis invoelbaar gemaakt. In samenwerking met verschillende Nijmeegse musea en galerieën waren interactieve installaties, games en VR-ervaringen gerealiseerd die je de kans gaven om een ecologische utopie te ontdekken. Helaas is dit programma – om een dystopie te voorkomen – geannuleerd. Om een idee te krijgen van hoe deze utopie eruit zou hebben gezien, kun je gelukkig nog wel deelnemen aan de curieuze online interactives van InScience 2020!

City of Sound and Silence

  • SUN CITY // NL

Je loopt door een ogenschijnlijk gewone stad, maar het klinkt anders. De geluiden, veroorzaakt door fossiele middelen, zijn namelijk verwijderd. Hierdoor krijg je een verrassend onnatuurlijke ervaring en word je je bewust van hoe de stad van de toekomst mogelijk klinkt. Oorspronkelijk bedoeld als een interactieve installatie is dit project is nu omgezet tot een hoorspel waarover je zelf je ervaring kunt delen.

The Portal

  • THE KISSINGER TWINS // GB

In de Instagram-film The Portal volg je de 15-jarige Anna, een tienermeisje dat net als veel leeftijdsgenoten in angst leeft omdat de planeet in gevaar lijkt te zijn. Via een vreemd portaal kan ze een blik op de toekomst werpen die haar een onverwacht optimistische uitkijk op het leven geeft.

Bekijk deze film op de Instagrampagina The Portal Diaries. Klik door de hoogtepunten om het verhaal te volgen.

Animalia Sum

  • BIANCA KENNEDY & THE SWAN COLLECTIVE // DE

In deze bizarre, satirische VR-ervaring reageren insecten op ongezouten wijze op de suggestie dat zij weleens een goede voedselbron in de bestrijding van wereldhonger zouden kunnen zijn. Deze 360° film krijgt bij ons haar YouTube-première! Met de muis is het beeld van deze video 360° te draaien. Met anaglyphbrillen is deze ook in 3D te zien!

E.D.E.N.

  • DARIA SHKELEVA & KONSTANTIN DOVZHIK // RU

Een wandeling door het Aards Paradijs klinkt aantrekkelijk. Wie wil er nu niet door een perfecte, zuivere natuuromgeving rondlopen? In deze interactieve installatie kon je kort door het Hof van Eden trekken, maar pas op: de aanwezigheid van de mens kan het natuurlijk evenwicht makkelijk verstoren. Doordat het door corona onmogelijk is deze installatie live naar de bezoeker te brengen, demonstreren de makers deze online en vertellen over hun inspiratie.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.