InScience Film Festival

Genesis 2.0 – gekozen door Britt Wray

InScience fans opgelet: koop jij vandaag een kaartje voor Genesis 2.0? Dan krijg je gratis toegang tot de Big Idea van Britt Wray!

Auteur en wetenschapper Britt Wray stelde Genesis 2.0 voor als haar favoriete film. Genesis 2.0 is een meeslepend en visueel fantastische documentaire waarin de mysteries van de natuur worden onthuld, die een angstaanjagende blik op de toekomst biedt en twee werelden lijnrecht tegenover elkaar laat staan.

Na de film gaat Wray in op de belofte en gevaren van het opnieuw op de aarde lopen van een mammoet. Wray is spreker en auteur die onderzoek doet naar opkomende wetenschap, technologie en ethische kwesties die zich voordoen. Dankzij de recente vooruitgang in wetenschap en technologie, en met name in genetische manipulatie, worden mensen nu geconfronteerd met een als sciencefiction klinkende vraag: moeten we de zogenaamde necrofauna, dieren die zijn uitgestorven, weer tot leven brengen? Het is de missie van Britt Wray om licht te werpen op dit nu mogelijke wetenschapsdomein.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.