InScience Film Festival

FilmUp #3: Hoe zet je wetenschapsfilm in jouw klas (vo) in?

Op woensdag 11 november 16:00 organiseren FilmHUB OOST en InScience – International Science Filmfestival Nijmegen samen de derde FilmUP. Ook deze editie komt digitaal naar je toe en is dus voor iedereen toegankelijk of terug te kijken. In de FilmUp staat de film 2040 centraal en bespreken we met verschillende gasten hoe je als docent in het voortgezet onderwijs deze film kunt bespreken met leerlingen. De film gaat over de inzet van duurzame technieken die nu al bestaan voor het oplossen van de klimaatproblemen. Hierdoor sluit de film aan bij veel verschillende vakken zoals economie, aardrijkskunde, techniek en maatschappijleer.

De gasten

Kom meer te weten over Climate Cleanup en hun overwegingen om deze film aan te bieden aan het onderwijs. Luister naar een filmanalyse van 2040 met tips van verschillende filmhuizen in Overijssel en Gelderland om de film in de klas te bespreken. En maak kennis met het lesmateriaal wat bij de film gemaakt is. Als laatste gaan we in gesprek met Kim Trouwborst, docent aan de docentenopleiding aardrijkskunde van de HAN. Hij geeft zijn studenten vaak de opdracht om zelf documentaires te maken, maar hoe begeleid hij dat dan? Kim vertelt over zijn ervaringen en geeft tips om met scholieren ook films te maken.

2040

2040 is een inspirerende toekomstvisie, waarin filmmaker Damon Gameau (That Sugar Film)de wereld rondreist, op zoek naar technologieën en toepassingen die klimaatverandering een halt kunnen toeroepen en een positieve impact hebben op onze wereld. Wat als we deze massaal omarmen? Volgens Gameau hebben we nu al alles wat we nodig hebben om een beter 2040 mogelijk te maken. Je kunt contact opnemen met Linda van Climate Cleanup (linda@climatecleanup.org) als je de film van te voren wilt bekijken.

Lesmateriaal

2040 is te bekijken in de klas via Climate Cleanup maar je kunt ook met je klas naar een filmtheater in je buurt of een vertoning via InScience  regelen. InScience maakt lesmateriaal wat via LessonUp gratis beschikbaar wordt.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.