InScience Film Festival

Filmmakers gezocht

Ben jij een beginnend filmmaker met een onderzoekende houding? Kijk jij graag verder dan de grenzen van je eigen discipline? Maak je graag poëtisch werk? Meld je dan nu aan voor Nieuwe Gronden. 

Nieuwe Gronden is een productie van InScience Filmfestival en literatuurhuis Wintertuin op het snijvlak van film en literatuur, genoemd naar de geëngageerde film van Nijmeegs filmmaker Joris Ivens. Vier schrijvers worden gekoppeld aan vier filmmakers, waarna elk duo een korte literaire film maakt: een cinepoem. 

De films zullen starten vanuit artistiek onderzoek dat jullie als duo aangaan. Anders dan wetenschappelijk onderzoek – dat vaak gebonden is aan vaste kaders en methodes – start artistiek onderzoek vanuit een open blik: de blik van de kunstenaar. Jullie creëren nieuwe inzichten over een onderwerp naar keuze en vangen die op eigen wijze in beeld en geluid. 

We gooien je niet zomaar in het diepe. Op 27 januari leren jullie meer over artistiek onderzoek en over cinepoems. Daarna gaan jullie in duo’s zelfstandig aan de slag. Op 23 februari moeten de films af zijn. De cinepoems gaan in maart in première op InScience Filmfestival, en worden in april vertoond op Wintertuinfestival. Daarna worden de werken breed uitgezet bij film- en literatuurfestivals in Nederland en het buitenland. 

Wie zoeken we? 

/ Beginnend filmmakers (alle stijlen en achtergronden welkom);
/ Die graag onderzoekend werken;
/ Die graag samenwerken over hun discipline heen;
/ Bij voorkeur met een band met Oost-Nederland;
/ Die beschikbaar zijn in de genoemde periode

Als filmmaker krijg je een vergoeding van 1000 euro. 

Wil jij samen met een dichter deze uitdaging aangaan? Mail dan vóór 22 december een korte motivatie en een cv/portfolio naar Kiki Kolman via kiki@insciencefestival.nl.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.