InScience Film Festival

Film & Talk: Vesper (InScience x Imagine Film Festival)

Op zondag 30 oktober is er een bijzondere samenwerking tussen InScience en Imagine Film Festival te zien in Amsterdam, rondom de vertoning van de film Vesper. Op uitnodiging van InScience zullen wetenschappers Jeroen den Hertog en Jelmer Hoekstra (Hubrecht Instituut en LU) de thema’s uit deze film bespreken in een nagesprek.

De film speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst, waar de jonge Vesper probeert te overleven terwijl ze zorgt voor haar catatonische vader. Ze kan organismen creëren in haar kas vol magische planten. Als ze een mysterieus meisje uit de verafgelegen citadel ontmoet, komt haar hele leven op zijn kop te staan.

Vesper is ambitieus, somber en origineel, en zet een authentieke wereld neer met zowel natuurlijke als futuristische elementen. De film laat zien zien dat laboratoria een plek van magie en schoonheid kunnen zijn.

Deze vertoning maakt deel uit van het programma Lab Rats, dat plaatsvindt in de kelder van LAB111 – waar voor liefhebbers van wetenschap nog meer interessante belevenissen wachten. Deze ruimte is tijdens het festival een kunstlab, met een tijdelijke expositie over de duistere wereld van Dan Geesins dystopische sci-fi Sputum, spookachtige foto’s uit de sterk water-collectie van Museum Vrolik en exclusieve prints van toen LAB111 nog een pathologisch anatomisch laboratorium was. Ook kun je hier experimenteren met verschillende games, zoals de sci-fi body horror tycoon game Space Warlord Organ Trading Simulator en het VR spel Surgeon Simulator.

Koop hier je ticket voor deze vertoning

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.