InScience Film Festival

Film & Gesprek: Ich bin dein Mensch

Op woensdag 29 juni organiseert InScience een filmvertoning met nagesprek in LUX. We vertonen de charmante comedy Ich bin dein Mensch, die vorig jaar ook op ons festival te zien was. Na de film gaat een moderator van InScience in gesprek met filosoof Anco Peeters en datingcoach Patricia Huijbers, waarin zij dieper ingaan op de rol van technologie in moderne liefde.

Vrije wil, liefde, existentiële tegenwind, eenzaamheid, kunstmatige intelligentie en synthetische seks: Ich bin dein Mensch is een frisse cocktail van vele thema’s. We zien hoe Alma, archeoloog en vrijgezel, als experiment drie weken lang de liefdesrobot Tom in huis neemt. Tom’s algoritme is zo geprogrammeerd dat hij steeds beter leert hoe hij je gelukkig maakt. Hij is, kort gezegd, de snelweg naar het perfecte geluk, als levenspartner die al je wensen vervult. Want wie wil dat nou niet? Toch?

De film lijkt glimlachend geschreven en weet steeds weer te verrassen, onder meer door een slim spelletje te spelen met de welbekende romkom-conventies en elegant te flirten met science-fiction, subtiele comedy en oprecht drama. Het is ook een film die oprecht weet te mijmeren over wat het betekent om een mens te zijn, een mens met het volledige palet aan ervaringen. Er worden grote vragen gesteld, maar door de lichtvoetige toon en het aangename tempo slaagt de film er in om zelf menselijk te blijven.

Nagesprek

Na de film volgt een gesprek met Anco Peeters, filosoof en onderzoeker in de kunstmatige intelligentie, en Patricia Huijbers Koenders, eigenaresse van relatiebureau Date & Match en al meer dan tien jaar actief als matchmaker en datingcoach. Zij gaan in gesprek over de rol van technologie in de liefde, onder leiding van een moderator van InScience. Eindeloos veel datingsites, seksrobots, algoritmes die matches voor je filteren en virtual reality dates… gaat de liefde een on demand product worden? En moeten we dat eigenlijk wel willen?

Wil je hier graag bij zijn? Koop dan nu je ticket.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.