InScience Film Festival

Familie Robot festival

Op zondag 27 november vindt Familie Robot plaats, een familiefestival in Bibliotheek de Mariënburg rondom robots en computers. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hier kletsen met een robot, zelf programmeren, stop-motion filmpjes maken en iets leren over kunstmatige intelligentie. Het festival is een samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en het Festivalhuis.

Samen met Go Short zal InScience korte films over robots vertonen in de korte-film-bios. Ook kan er op verschillende plekken in de bieb geknutseld worden en kun je dobbelen met een robot. Schrijver en filosoof Bas Haring geeft een familiecollege over ‘computer-slimheid’, en kinderboekenschrijver Tineke Honingh gaat samen met kinderen verhalen verzinnen over zelfbedachte robots.

En er is nog veel meer te beleven! Zo kunnen kinderen vanaf 7 jaar leren om zélf robot Hero te trainen. Deze sociale robot wordt ingezet om stress te verminderen bij kinderen in het ziekenhuis. Ook is elektronica wizard Tony Roe op bezoek, samen met robot Tony. Deze robot kan ook geprogrammeerd worden via een speciale app, zodat kinderen zelf bepalen welke muziek robot Tony op het podium speelt.

Het festival duurt van 11.30 tot 17.00 uur. Bekijk hier het hele programma.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.