InScience Film Festival

Expositie: Healthy Futures – Narratives of Self-tracking

We gebruiken graag technologie om onze gezondheid te controleren, maar hoe gaat het echt met ons? De expositie Healthy Futures – Narratives of Self-tracking is georganiseerd door InScience in samenwerking met Oddstream en neemt je mee naar de toekomst van ‘self-tracking’. Het programma is gratis te bezoeken in De Mariënburgkapel.

Healthy Futures - Narratives of Self-tracking

Snel je bloeddruk meten, je bloedsuikerspiegel controleren via een draadje in je oog of je borsten scannen tijdens je ochtendroutine voor de badkamerspiegel. We gebruiken graag technologie om onze gezondheid te controleren, maar hoe gaat het echt met ons? Deze expositie neemt je mee naar de toekomst van ’self-tracking’. Luister, ervaar en zie hoe verhalen van ons zelf worden gevormd door speculatieve gezondheidszorgtechnieken.

Praktische informatie

Voor de expositie is het nodig om een mobiele telefoon mee te nemen. Koptelefoons zijn op de locatie aanwezig. Heeft jouw telefoon geen AUX ingang? Zorg dan dat je een adapter meeneemt.

Deze expositie is ontwikkeld in samenwerking met Oddstream en met medewerking van Novio Tech Campus (Enzyre.com en MyTemp), Sounding Bodies, het Radboudumc, HAN University of Applied Sciences en Wintertuin. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.