InScience Film Festival

Dit wil je het laatste weekend niet missen!

Heb je niks te doen dit weekend? Dat komt goed uit! De beste wetenschapsfilms, talks en interactives van 2020 zijn nog twee dagen te ervaren op het online platform van InScience 2020. Grijp dus je kans nu het nog kan! Dit kun je nu nog meemaken op InScience 2020:

Online Interactives

Een van de meest zorgelijke, urgente problemen van deze tijd is klimaatverandering. In het interactieve programma ‘Do You Know the Way to Utopia?‘ worden onze zorgen, dromen, angsten en hoop over deze crisis invoelbaar gemaakt. Om een idee te krijgen van hoe deze utopie eruit zou hebben gezien, kun je deelnemen aan de curieuze online interactives van InScience 2020!

City of Sound and Silence van het collectief Sun City is een digital hoorspel die je meeneemt naar de stad van de toekomst. The Portal van de Kissinger Twins is een Instagram-film die de angst en onzekerheid over het klimaat voelbaar maakt aan de hand van een tiener die haar vertaal deelt. Animalia Sum van Bianca Kennedy en The Swan Collective is een satirische VR-ervaring waarin insecten weerstand geven aan het idee dat zij de oplossing voor klimaatproblematiek zouden kunnen zijn. De makers van E.D.E.N., Daria Shkeleva en Konstantin Dovzhik laten zien hoe een wandeling door het utopische Eden eruit had kunnen zien. Maak deze unieke ervaringen dit weekend nog mee op het online platform!

NTR Kennis van Nu Audience Award

De thema’s in het programma van InScience zijn eindeloos. Over de symbiose van kunst en wetenschap, over de miniscule hoop op een eeuwig leven, over onderzoekende waaghalzen, en over het herzien van ons verleden en het bouwen van onze toekomst. Een selectie van de beste wetenschapsdocumentaires maakt kans op de publieksprijs van InScience: de NTR De Kennis van Nu Audience Award. Na elke film kan de bezoeker op het platform een beoordeling achterlaten door het aantal sterren dat zij een film waard vinden in te vullen.

Op zondag 22 november wordt de film met de meeste positieve beoordelingen bekroond met de NTR De Kennis van Nu Audience Award 2020! Vergeet dus zeker niet je beoordeling achter te laten, want every vote counts!

Project Wiaspora over Coded Bias

Hoe werken koloniale denkwijzen via algoritmes door in onze digitale wereld – en ons alledaagse leven? Richard Kofi en Simone Zeefuik gingen in gesprek met wetenschappers Flavia Dzodan en Wayne Modest over wat er op het spel staat als de algoritmen die onze technologie vormen, worden beïnvloed door racisme, seksisme en koloniale denkwijzen.

De aflevering van Project Wiaspora, de podcast voor revolutionaire futuristen, is geïnspireerd door de film Coded Bias van de filmmaker Shalini Kantayya. Beluister de podcast nu gemakkelijk via Spotify. Ook geïnspireerd raken? Coded Bias is nog t/m 22 november te zien via het online platform!

Satellietedities Wageningen & Delft

Wij zijn blij, want de bioscopen mogen weer de deuren openen! Dat betekent dat de InScience satellietedities plaats kunnen vinden. Zo kun je de films van InScience dit jaar toch nog op het grote scherm zien.

Morgen kun je terecht voor Hunting for Hedonia, Coded Bias en Picture a Scientist in Wageningen of Delft! In samenwerking met Theater de Veste, Studium Generale Delft en Bèta Balie worden in Delft op 21 november de drie films vertoond. Deze films worden eveneens vertoond op 21 november in Wageningen, in samenwerking met Heerenstraat Theater Wageningen, Wageningen Dialogues en Wageningen University & Research.

Daarnaast staat er een fantastisch aanbod wetenschapsfilms voor je klaar op het online platform. Kom je er nog steeds niet uit? Bekijk onze tips, neem een kijkje achter de schermen of kijk naar de winnende film van de Student Jury Award! 

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.