InScience Film Festival

De vakjury van InScience

Een goede manier om onze vijfde editie te vieren is het introduceren van een nieuwe Award. Voor het eerst wordt de InScience Jury Award uitgereikt. Vier professionals met verschillende expertises zullen de vakjury vormen en een selectie aan films bekijken. Tijdens de Awardshow maken zij bekend wat volgens hen de beste wetenschapsfilm van InScience is. Op zondag 10 november wordt de winnende film vertoond. We stellen de leden graag aan je voor:

Rob van Hattum - Film Festival InScience 2019

Rob van Hattum

Rob van Hattum is wetenschapsjournalist en maakt al jaren radio- en televisieprogramma’s over wetenschap en technologie. Hij is werkzaam als eindredacteur voor VPRO-programma’s als de Nationale Wetenschapsquiz en heeft documentaires gemaakt voor o.a. VPRO Tegenlicht. Zijn programma’s wonnen verschillende nationale en internationale prijzen en zijn laatste documentaire over duurzaamheid leidde zelfs tot kamervragen.

Ruben van Leer - Film Festival InScience 2019

Ruben van Leer

Ruben van Leer is filmmaker en een interdisciplinair artiest. Recentelijk heeft hij de film Symmetry (2015) gemaakt en daarmee de Golden Prague award
gewonnen voor ‘Best Performance Art’. Daarnaast heeft hij de winnende short You Don’t Know Opera (2016) geregisseerd in samenwerking met The Dutch National Opera. Dat Van Leer breed georiënteerd is blijkt ook uit muziekvideo’s en visuele systemen die hij heeft gemaakt voor populaire artiesten waaronder The Black Eyed Peas en Coldplay.

Barbara Visser - Film Festival InScience 2019

Barbara Visser

Barbara Visser is beeldend kunstenaar en filmmaker. Ze houdt zich in haar werk bezig met het wankele evenwicht tussen registreren en ensceneren, feit en fictie, en onderzoekt dat in uiteenlopende media als fotografie, film, video, tekst, drukwerk en performance. Voor haar oeuvre won ze diverse prijzen in binnen en buitenland. Naast haar artistieke werk werd zij in 2014 de eerste voorzitter van de Academie van Kunsten van de KNAW en was in 2017 artistiek directeur (a.i.) van IDFA.

Jim Jansen - Film Festival InScience 2019

Jim Jansen

Jim Jansen is hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Zijn interesse voor en kennis over wetenschap deelt hij ook in de rubriek Eureka voor de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad. Daarnaast coördineert hij de wetenschapspagina’s van het Parool. Naast zijn werk als journalist, houdt hij zich ook bezig met presenteren bij bijeenkomsten over wetenschap, journalistiek, onderwijs en actualiteit.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.