InScience Film Festival

De specials van InScience

Het programma kent dit jaar een aantal nieuwe en verder uitgebreide programma-onderdelen, speciaal voor deze lustrumeditie. Het volledige special-programma bekijk je hier.

Pubquiz met InScience bier

Test  je kennis tijdens de InScience pubquiz! Denk jij alles al te weten over CRISPR-Cas, computertechnologie of de dieptes van de oceaan?  In samenwerking met InScience presenteert Upbeatles de wetenschapspubquiz in Studio LUX. Of je een haai nog niet van een snoek kan onderscheiden, of dagelijks nadenkt over booleaanse algebra, ga met jouw team de uitdaging aan! De Pubquiz vindt plaats op donderdag 7 november tussen 20:30 en 22:30.

Tijdens de InScience Pubquiz schenken we de enige echte InScience bieren, gebrouwen door Oersoep. Gist, de basis van elk biertje, is een gemodificeerd organisme. De gistcultuur gebruikt in de Hopfather en Sergeant Pepper geven de bieren hun karakteristieke smaak. Proef jij de verschillen? De bieren zijn vanaf 24 oktober ook te verkrijgen in verschillende kroegen in Nijmegen. 

Baby Bouwplaats - Talkshow

Loop je het hele festival rond met prangende vragen over GMO? Bezoek dan de nieuwe, gratis Talkshow. In dit programma krijg je de kans mee te praten over een onderwerp dat wel heel dichtbij onszelf ligt: het genetisch aanpassen van de mens.

We gaan de mogelijke toekomst van baby bouwplaatsen verkennen – waar designer baby’s gecreëerd worden. Door de ontwikkeling van de CRISPR-CAS techniek is de weg vrij gemaakt om veranderingen te maken in DNA van embryo’s. Waar ligt de grens aan het verbeteren van baby’s: minder kans op een genetische ziekte of een paarse oogkleur? En, wie geven we controle over de bouwplaats en met welke gevolgen voor de samenleving?

NEMO City Lab

In het City Lab van NEMO onderzoeken we tijdens Inscience samen met jou, experts en ontwerpers hoe we DNA-technologie op een verantwoorde manier kunnen inzetten. Waar ligt voor jou de grens en waarom?

Ontmoet de NEMO Foutjes Fixers, deel je mening in de Silent Disco MeningenFabriek of stap in de Filterbubbel en laat je mening testen. Het programma maakt deel uit van het landelijke project #DNAdialoog en is een samenwerking tussen gerenommeerde instituten zoals het Rathenau Instituut, Erfocentrum, ErasmusMC, NPV-zorg en NEMO Kennislink.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en zijn vooral geschikt voor 16 jaar en ouder. Het NEMO City Lab staat op zaterdag 9 en zondag 10 november tussen 13:00 en 17:00 in Bibliotheek de Mariënburg.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.