InScience Film Festival

De NTR De Kennis van Nu Audience Award gaat naar…

De stemmen zijn inmiddels geteld… De winnaar van de zesde NTR De Kennis van Nu Audience Award 2020 gaat naar de documentaire Henry Glassie: Field Work (2019) van de regisseur Pat Collins! Deze documentaire waarin Henry Glassie de wereld rondgaat om iets te kunnen leren van volkskunst kreeg van de InScience bezoekers de hoogste waardering en ontvangt een bedrag van €2500.

Winnaar NTR De Kennis van Nu Audience Award

Dit jaar kon het publiek van InScience online stemmen door middel van een rating van 1 t/m 5 sterren. Met een gemiddelde van 4,4 sterren werd Henry Glassie: Field Work het hoogst gewaardeerd!

De meditatieve documentaire over folkloristische kunst is een ode aan de scheppende mens en toont de uitvoering van traditionele ambachten. Amerikaanse antropoloog Henry Glassie bestudeert al 50 jaar verschillende volksculturen en nodigt je in deze film uit om met hem een reis te maken over de wereld, volkskunsten te observeren en te zien wat we daarvan kunnen leren. Regisseur Pat Collins reageert enthousiast vanuit Ierland op het winnen van de award: “I think the audience award is always special because it proves that it’s connecting with people. We’re delighted to bring the work of Henry Glassie to a wider audience because I think the work that he does is so important. We’re delighted to be part of the festival and we’re certainly delighted to have won the Audience Award.’’

Top 3 publieksfavorieten InScience 2020

Ook andere films en docu’s hebben veel lof gekregen van het publiek dit jaar. De top drie best beoordeelde films zijn:

  1. Henry Glassie: Field Work / Pat Collins / Ierland / 2019 / Rating: 4,4
  2. Coded Bias / Shalini Kantayya / Verenigde Staten / 2020 / Rating: 4,2
  3. Hunting for Hedonia / Pernille Rose Gronkjaer / Denemarken / 2019 / Rating: 4,0

 

Met de uitreiking van de NTR De Kennis van Nu Audience Award is InScience 2020 afgesloten. De zevende editie van het festival vindt plaats van 10 t/m 14 november 2021.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.