InScience Film Festival

De eerste titels van InScience 2019

De vakantie is voorbij en dat betekent dat we nu écht van start gaan. En omdat InScience dit jaar de 5e editie viert, pakken we extra uit. Daarom lichten we alvast een tipje van de sluier op en maken we de eerste titels van InScience 2019 bekend.

Chesley Bonestell: A Brush With The Future | Douglass Stewart | Documentaire
Een vergeten kunstenaar die eerder werkte aan het Chrysler Building, Golden Gate Bridge, films als “Destination Moon”, en vervolgens met zijn kunst het ruimtevaartprogramma van Amerika inspireerde. Maar wie was deze opmerkelijke man? Deze bekroonde documentaire beschrijft het buitengewone, negen-decennium lange leven van “de vader van de ruimtevaartkunst”: Chesley Bonestell.

Chesley Bonestell

Chasing Einstein | Steve Brown & Timothy Wheeler | Documentaire
Einstein’s verbazingwekkende conclusie dat de overgrote meerderheid van de zwaartekracht veroorzaakt wordt door een nog niet ontdekte, onzichtbare vorm van materie vormt al meer dan 100 jaar ons begrip over het universum. Maar nu staat de natuurkunde op een kruispunt. Zal de zoektocht naar ”Dark Matter” Einsteins theorie bevestigen of zal een controversiële theorie onze kijk op het universum veranderen?

Chasing Einstein

The Sound of Silence | Michael Tyrburski | Fictie
New York City, een succesvolle ”huisstemmer” brengt het geluid bij de mensen thuis op één lijn met als doel de stemming te verbeteren. Maar wat als hij een klant ontmoet wiens probleem hij niet kan oplossen?

The Sound of Silence

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.