InScience Film Festival

De 6e editie van InScience: ‘Our Future in the Making’

Januari 2020. Het kernteam van InScience zit bij elkaar om het thema voor de zesde editie te bepalen. We zijn er al vrij snel over uit: transformatie wordt het thema, met als statement ‘Our Future in the Making’. Niet wetende dat krap drie maanden later het leven en de wereld er totaal anders uit zou zien.

Is dit dan het moment waarop we de grote omwenteling kunnen maken die het klimaat nodig heeft? Maar wie heeft de toekomst in handen? Hoe ziet die toekomst eruit? Ben je hoopvol over wat er allemaal mogelijk is of maak je je zorgen over wat we misschien verliezen? Een ding staat vast: de wereld ondergaat een grote transformatie en jij bent erbij.

Hybride festival

Om InScience 2020 mogelijk te maken, moeten wij creatief zijn. Daarom presenteren we een exclusief filmprogramma in de zalen van LUX Nijmegen en op bijzondere locaties in de stad. Maar we zullen niet alleen in Nijmegen zijn; we brengen InScience ook het land in, naar acht universiteitssteden met een ‘best of’ programma. En voel je je het veiligst thuis? Dan komen wij gewoon in je huiskamer. Want ons filmprogramma is ook online te bekijken en beleven. Dus verwonder je, ga in gesprek, maak je boos, speel mee, wees geïnspireerd!

Gezichten van InScience

De coronapandemie geeft een idee van wat een radicaal andere levenswijze kan betekenen, zowel voor individuen als voor een samenleving. Is dit dan het moment waarop we de grote omwenteling kunnen maken die het klimaat nodig heeft? Bij InScience voelen we de noodzaak en urgentie van dit thema. Daarom dragen we dit jaar het statement ‘Our Future in the Making’ uit en stappen we zelf in de spotlight: de gezichten die dit statement dragen in de campagne van InScience 2020 zijn van de mensen achter het festival. Mensen die hun dromen en zorgen, die kansen en bedreigingen geprojecteerd zien worden in beelden van de toekomst. Zo openen we het gesprek.

Vormgeving: Studio Another Day. Fotografie: Roy Soetekouw. Videografie: Niek Groven.

Our Future in the Making - Campaign Film Festival InScience 2020 - Bas

Maak kennis met Bas
”Our Future in the Making roept bij mij op dat we nu moeten handelen. Ik wil zelf een zo groot mogelijke, positieve impact hebben op de mensen en de omgeving om mij heen. Het belang van het thema ligt voor mij in het eerste woord ‘our’. Het is niet mijn toekomst, het is niet jouw toekomst, we doen het samen. En het benadrukt ook dat wij zeggenschap hebben, waar we met de maatschappij en met elkaar naar toe gaan.”

Our Future in the Making - Campaign Film Festival InScience 2020 - Yvette

Maak kennis met Yvette 
”De waarde van InScience ligt voor mij echt bij het toegankelijk maken van iets abstracts als wetenschap voor een grote diversiteit aan mensen. Ik vind het belangrijk om dit thema uit te dragen omdat het me dwingt om me bezig te houden met hoe ik zelf op korte termijn, maar ook op lange termijn mijn levensstijl kan aanpassen naar een vorm die duurzamer is.”

Our Future in the Making - Campaign Film Festival InScience 2020 - Maher

Maak kennis met Maher 
”Ik vind het leuk om mee te werken als vrijwilliger, maar ik vind het belangrijker om deze boodschap over te brengen aan het publiek. Het thema Our Future in the Making is van belang omdat alles op de aarde draait om de toekomst. Elke stap die wij nu zetten, zet een verandering in werking in de toekomst. En het is dus heel belangrijk om veel aan mensen te laten zien, wat zij kunnen doen en hoe zij dingen op kunnen pakken.”

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.