InScience Film Festival

Crash Course Filmeducatie

Ben jij leerkracht in het voortgezet onderwijs en wil je meer leren over hoe jij filmeducatie in kan zetten in jouw lessen?  Kom dan naar de Crash Course Filmeducatie van Filmhub Oost en InScience – International Science Film Festival Nijmegen. Op 3 november nemen we docenten van het voortgezet onderwijs mee in de wondere wereld van film. Aan het eind van deze crash course heb je een overzicht hoe je filmeducatie vakondersteunend en vakoverstijgend in kunt zetten, als leermiddel en als leerdoel en welke rol wetenschapsfilm hierbij kan spelen.

 

Koop hier je tickets voor de Crash Course op 3 november (voortgezet onderwijs)

 

Waarom filmeducatie?
Filmeducatie heeft ontzettend veel voordelen. Kinderen omringen zich de hele dag met bewegend beeld. Ze zijn visueel ingesteld, denken in beelden en gebeurtenissen en willen graag weten waarom iets is zoals het is. Film sluit daarmee perfect aan op hun belevingswereld.

Filmeducatie is daarnaast ook laagdrempelig. Het verbeeldt moeilijke materie op een visueel aantrekkelijke en duidelijke manier. Ze zien wat er gebeurt. Voor complexe materie als wetenschap dus ook de perfecte manier om het makkelijk en begrijpelijk te maken.

Programma
Tijdens deze workshop geven InScience – International Science Film Festival Nijmegen en Filmhub Oost – aanjager van filmeducatie voor Gelderland en Overijssel – een snelle doorloop over de verschillende facetten die filmeducatie te bieden heeft, specifiek gericht op het kijken en maken.

We bekijken diverse voorbeelden om te laten zien hoe film kan worden toegepast in het bespreken van wetenschappelijke onderwerpen, op een manier die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Daarnaast gaan we ook zelf aan de slag met de iPad en maken we een echte ‘wetenschapsvlog’ over een onderwerp.

Meer informatie over het programma is hier te vinden.

Vijf redenen om je aan te melden:

  1. Je gaat naar huis met een hoofd vol inspiratie om (wetenschaps)film in te zetten ter ondersteuning van de lesstof.
  2. Je krijgt inzicht hoe je filmeducatie op verschillende vormen en mogelijkheden in kan zetten, curriculum breed.
  3. Na afloop spreek je filmtaal en weet je de termen die elke filmanalist in zijn woordenboek heeft staan.
  4. Je beheerst de vaardigheden om met leerlingen aan de slag te gaan met het maken van film.
  5. Je beheerst de vaardigheden om in gesprek te gaan met leerlingen over film.

Alles op een rijtje

Datum: Donderdag 3 november – voortgezet onderwijs
Tijd: 15:00 – 17:30 uur
Locatie: LUX Nijmegen
Toegangsprijs: €10, – (studenten betalen €7,50)

Hiervoor krijg je: toegang tot de Crash Course, korting op filmbezoek met jouw klas tijdens het InScience – International Science Film Festival Nijmegen in 2023, een persoonlijke voucher voor een filmvertoning bij InScience en een goodiebag van Filmhub Oost.

 

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.