InScience Film Festival

Call voor Onderzoek op InScience Filmfestival

Van 10 tot en met 14 november 2021 vindt in Nijmegen de zevende editie van InScience -International Science Film Festival plaats. Vijf dagen lang staan de beste wetenschapsfilms op het programma en delen topwetenschappers zowel online als offline hun nieuwste inzichten. Daarnaast willen we als festival de bezoekers direct laten ervaren hoe weten-schappelijk onderzoek tot stand komt. InScience biedt wetenschappers daarom een uniek platform om onderzoek uit te voeren en data te verzamelen in een festivalsetting waar film en wetenschapsverbeelding centraal staan dit jaar in fysieke en digitale vorm.

Alle wetenschappelijke disciplines zijn welkom op InScience. In vorige edities hebben onderzoekers van de Radboud Universiteit bijvoorbeeld het experiment Gamen tegen je brein uitgevoerd. In een spel tussen mens en computer testten ze of AI op basis van hersenactiviteithandelingen van mensen kan voorspellen. Het Hot Politics Lab (Universiteit van Amsterdam) confronteerde het publiek met hun politieke onderbuikgevoelens. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hielpen mensen via Virtual Reality hun spreekangst te overwinnen.

In 2021 neemt InScience een hybride vorm aan: er zijn zowel fysieke ontmoetingen in de zaal als een online programma. Voor de editie van 2021 is InScience daarom specifiek op zoek naar interactief onderzoek dat online kan worden uitgevoerd, maar ook naar onderzoeken voor op locatie. Creatieve online en offline vormen zijn van harte welkom!

Waar moet onderzoek op InScience aan voldoen?

  • Het onderzoek dient een duidelijk wetenschappelijk doel.
  • Het onderzoek voldoet aan de ethische richtlijnen van de VSNU.
  • Het onderzoek is interessant en relevant voor de bezoeker van InScience.
  • Het onderzoek betrekt de bezoeker op een interactieve manier(participatie vereist maximaal 1 uur per deelnemer).

Wat biedt InScience?

  • Een breed platform om data te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek.
  • Een publiek van meer dan 10.000 bezoekers, waaronder 2200 studenten of leerlingen. 43% van de bezoekers is tussen de 18 en 30 jaar oud, 19% tussen de 31 en 45 jaar, en 20% tussen de 46 en 60 jaar. De meerderheid van de bezoekers in hoogopgeleid (80%). 56% van het publiek identificeert zich als vrouw, 43% als man, en<1% als anders dan man of vrouw.
  • Een uitgelegen kans op publiciteit te genereren voor wetenschappelijk onderzoek.
  • In samenwerking met InScience wordt wetenschap op een aantrekkelijke manier vormgegeven.

Uw onderzoek uitvoeren op InScience?

Neem voor 16 september contact met ons op om uw onderzoek uit te voeren op InScience. Ook als u nog vragen heeft, kunt u terecht bij Programmeur Onderzoek Dagmar Dekker via research@insciencefestival.nl.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.