InScience Film Festival

Call for Entry 2025 geopend

De tiende editie van InScience, International Science Film Festival Nijmegen, vindt plaats in het voorjaar van 2025. Voor deze editie is InScience op zoek naar de beste wetenschapsfilms van 2023, 2024 en 2025. De call for entry is geopend. Verbaas ons met visueel verbluffende documentaires, speelfilms, animatie of korte films, die wetenschap op een artistieke manier tot leven brengen. 

Tijdens het festival worden verschillende awards uitgereikt, door een jaarlijks wisselende vakjury en de Student Jury. Ook wordt er elk jaar een film bekroond met de publieksprijs NTR Focus Audience Award.

Stuur je film in via https://inscience.filmchief.com/. InScience vraagt een submission fee van € 5 voor films onder de 60 minuten en € 10 voor films vanaf 60 minuten. Voor vragen kun je contact opnemen met programmeur Thomas Streekstra via thomas@insciencefestival.nl. De deadline voor inzendingen is 31 oktober 2024.

InScience is een van de grootste Europese festivals voor de wetenschapsfilm. Zes dagen lang worden de meest prikkelende wetenschapsfilms vertoond van de afgelopen tijd. Tijdens het festival ontmoeten internationale topwetenschappers, filmmakers en publiek elkaar om de nieuwste inzichten te delen die de wereld van morgen vormgeven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.