InScience Film Festival

Awardshow InScience 2020 Online

InScience vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. Zoals ieder jaar maken de films uit het competitieprogramma kans op de NTR De Kennis van Nu Audience Award, de Student Jury Award en de InScience Jury Award. Ook reikt InScience de Klokhuiswetenschapsprijs uit. Wie gaat er naar huis met – of eigenlijk, wie ontvangt thuis – de felbegeerde awards?

NTR Kennis van Nu Audience Award

Een selectie van de beste wetenschapsdocumentaires maakt kans op de publieksprijs van InScience: de NTR De Kennis van Nu Audience Award. Na elke film kan de bezoeker via het online platform zijn/haar waardering aangeven door in te vullen hoeveel sterren ze de film waard vinden aan de linkerkant van de pagina! De eindscore van alle waarderingen bepaalt welke regisseur de award in ontvangst neemt. De winnende film gaat naar huis met €2.500.

InScience Jury Award

Tijdens de zesde editie van InScience wordt de tweede InScience Jury Award uitgereikt. De vakjury bestaat uit drie professionals met verschillende expertises: Robbert Dijkgraaf, Maartje Nevejan en Patricia Pisters. Zij bekijken een selectie aan films en maken op de laatste festivaldag, zondag 15 november, de beste wetenschapsfilm van InScience 2020 bekend. De regisseur van de winnende film ontvangt de InScience Jury Award ter waarde van € 2.500!

Student Jury Award

InScience Student Jury, dé studenten filmjury van InScience. De film die het hoogst gewaardeerd wordt door de studentenjury ontvangt de Student Jury Award en wint een geldprijs van €500. Middels de Student Jury moedigt InScience jonge mensen aan om meer betrokken te zijn bij wetenschap. Zij krijgen de kans een filmfestival van binnenuit mee te maken en hun mening over film te laten horen. Op 15 november reikt de Student Jury van InScience 2020 een award voor de door hun gekozen beste wetenschapsfilm uit!

Klokhuis Wetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens InScience. Dit jaar kun je meekijken via de livestream uitreiking op het online platform! De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Het was een hele klus, maar de 10 nominaties voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020 zijn gekozen! Dit jaar waren er ruim 60 inzendingen, afkomstig van Nederlandse universiteiten, hogescholen en umc’s. De uitreiking van de prijs vindt op zondag 15 november om 12:00 uur plaats via het online platform van InScience.

Het onderzoek ‘Hersenen in je buik?’ was in 2019 de winnaar van de Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van arts-onderzoeker Veerle Melotte (Maastricht UMC+). Een Klokhuisaflevering over dit onderzoeksgebied gaat tijdens InScience 2020 in première.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.