InScience Film Festival

Amazing Discoveries: The Farthest

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek. 

The Farthest neemt je als kijker mee op reis naar de grenzen van ons zonnestelsel en daar voorbij. In 1977 werden twee onbemande ruimteschepen gelanceerd door NASA, de Voyager 1 en Voyager 2. In de afgelopen 45 jaar hebben ze een traject afgelegd dat alle verbeelding te boven gaat. Op hun reis vlogen ze dicht langs de planeten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. De beide Voyagers stuurden beeldmateriaal en data terug naar aarde, wat een revolutie betekende in onze kennis van deze planeten en hun manen. Voyager 1 bevindt zich inmiddels op 23.663 miljard kilometer van de aarde, en is daarmee het verst verwijderde object ooit dat door mensenhanden is gemaakt. Beide ruimteschepen maakten deze reis, die nog altijd gaande is, met minder rekenkracht dan een mobiele telefoon.

Dit onvoorstelbare onderzoeksproject komt tot leven in The Farthest, in een sprankelende mix van interviews met de betrokken wetenschappers, adembenemende animaties, door de Voyagers gemaakte foto’s en niet eerder vertoond archiefmateriaal. De documentaire is een viering van de gouden eeuw van Amerikaanse nieuwsgierigheid en een ode aan de menselijke honger naar kennis, resulterend in een van de grootste prestaties die ooit door de mensheid geleverd is. De film draaide in 2017 op InScience, en is nu opnieuw te zien tijdens InScience Amazing Discoveries. Stap aan boord voor een duizelingwekkende reis die alle verbeelding te boven gaat.

De kaartverkoop voor InScience Amazing Discoveries start op dinsdag 18 oktober.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.