InScience Film Festival

Amazing Discoveries: Oliver Sacks – His Own Life

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek. 

In 2015 bracht de wereldberoemde neuroloog Oliver Sacks naar buiten dat hij nog maar enkele maanden te leven had. Hij was op dat moment 82 jaar oud. In deze documentaire blikt hij openhartig terug op zijn leven, vanuit zijn huis in New York, omringd door de mensen die hem dierbaar zijn. Dat levert een onvergetelijk portret op van een fascinerende wetenschapper, die ook een begeesterde verhalenverteller was die een miljoenenpubliek wist te betoveren met zijn boeken.

Hoe bijzonder zijn leven was, hoor je het best uit zijn eigen mond. Er komen vele onderwerpen voorbij in deze documentaire: zijn jeugd, zijn vlucht naar Amerika, zijn worsteling met verdovende middelen en homofobie, en natuurlijk de vele hoogtepunten uit zijn academische en literaire carrière. De film staat bol van komische en ontroerende momenten, eindigend in een hartverwarmend afscheid van het leven. Deze film is absoluut niet te missen tijdens InScience Amazing Discoveries.

Koop hier je kaartje voor deze vertoning. Na de vertoning gaan we in gesprek met Bas Bloem, neuroloog aan het Radboudumc, over liefde voor het vak en over hoe onderzoekers kunnen leren van individuele gevallen.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.