InScience Film Festival

Amazing Discoveries: Missing Link

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek.

In de stop-motion animatie Missing Link maken we kennis met Mr. Link. Hij is grappig en charmant, maar stiekem ook een beetje eenzaam omdat hij in zijn eentje in het bos woont. Dan ontmoet hij de avonturier Sir Lionel Frost, waarmee hij op zoek gaat naar zijn verleden om een brug naar de toekomst te kunnen slaan. 

Deze film werd gemaakt door studio Laika, eerder goed voor prachtige films als Coraline en Kubo and the Two Strings voor jong en oud. De studio blinkt uit in het origineel vertellen van verhalen, met meeslepende personages en bijzonder mooie animatietechnieken.

In de begeleidende TALK gaat Dr. Carla Rita Palmerino dieper in op gedachtenexperimenten binnen de evolutietheorie. Zelf doet ze onderzoek naar gedachtenexperimenten in vroegmoderne wetenschap en filosofie. Zit jij wel eens te filosoferen over hoe de wereld in elkaar zit? Vraag je je ook af hoe Darwin op zijn idee voor de evolutietheorie kwam? En denk jij dat je nieuwe inzichten kunt krijgen, alleen maar door erover te denken? Kom dan zeker kijken naar deze bijzondere vertoning!

Dit junior-programma, voor jonge onderzoekers vanaf 8 jaar, is in het Nederlands en wordt georganiseerd in samenwerking met LUX. Koop hier je kaartje!

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.