InScience Film Festival

Amazing Discoveries: Is the man who is tall happy?

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek. 

De documentaire Is the man who is tall happy? is een geanimeerd gesprek tussen Noam Chomsky, taalkundige, filosoof, veelschrijver, en Michel Gondry, regisseur van films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Mood Indigo. Hun conversatie waaiert vele kanten uit, en raakt aan onderwerpen als vooropgezette ideeën, het ontstaan van taal, illusies, het mysterie van creativiteit en het in twijfel trekken van zaken die vanzelfsprekend lijken.

Het is een onconventionele documentaire, niet in de laatste plaats door de handgetekende animaties die het gesprek illustreren en van het scherm af spetteren door het felle kleurenpalet. Gondry gunt ons als maker een goudeerlijke blik in eigen keuken, waarbij hij niet bang is om zijn onzekerheden met de kijker te delen, variërend van zijn ondermaatse beheersing van het Engels tot zijn verlegen nervositeit bij het ontmoeten van een beroemdheid als Chomsky. Dat levert een verfrissend gesprek op van leraar tot leerling, en is daarmee een meanderende ode aan het blijven stellen van vragen en een gezonde honger naar kennis.

De film draait op 5 november tijdens InScience Amazing Discoveries. De kaartverkoop start 18 oktober.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.