InScience Film Festival

Amazing Discoveries: Inventing Tomorrow

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek.

In de documentaire Inventing Tomorrow volgen we zes tieners die zich voorbereiden op de International Science and Engineering Fair (ISEF), ’s werelds grootste wetenschapswedstrijd voor middelbare scholen. Ze hebben ingenieuze oplossingen bedacht voor prangende milieuproblemen in hun lokale omgeving, en gaan samen met hun leeftijdsgenoten de strijd aan om de wereld te verbeteren. Onder deze ideeën vinden we onder meer een goedkoop filtersysteem om lood uit het water te filteren rondom Indonesische tinmijnen, fotokatalytische verf om luchtvervuiling te neutraliseren in Monterrey (Mexico) en een app om de waterkwaliteit te monitoren in Bangalore (India), waar vele meren zo vervuild zijn dat ze zelfs ontvlammen. 

De lijst aan actuele documentaires over ernstige milieuproblematiek en de klimaatcrisis is lang, maar Inventing Tomorrow springt er uit als een film die hoopvol naar de toekomst durft te kijken, vol hartverwarmende verhalen over de oplossingen van morgen. 

Laat je inspireren door deze documentaire, en door de Talk na deze vertoning. Hier presenteren groepen studenten van de HAN hun innovatieve oplossingen voor prangende actuele problemen, zoals auto’s die rijden op waterstof en stadsbanken die verkoeling bieden tegen hittestress.

Koop hier je kaartje voor deze vertoning

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.