InScience Film Festival

Amazing Discoveries: Hope Frozen

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek. 

Na een lange worsteling met talloze operaties en chemokuren verliest Einz, een tweejarig meisje uit Bangkok, de strijd tegen haar hersentumor. Al tijdens haar gevecht hebben haar ouders besloten het meisje na haar dood in te laten vriezen, in de hoop dat ze in de toekomst weer tot leven kan worden gewekt. Einz wordt zo de jongste persoon ooit die cryonisch wordt bewaard, in afwachting van toekomstige technologie. In deze documentaire volgen we de familie van Einz, en krijgen we een bijzondere inkijk in de huidige stand van zaken rondom cryonisme.

Hope Frozen is een indringende documentaire over hoop op leven na de dood, over grote ethische vraagstukken, over verwoestend verdriet en de grenzen van liefde. Voorafgaand aan de vertoning gaan we in gesprek met Yvonne Engels, hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg aan het Radboudumc. Zij zal ingaan op de ethische kwesties rondom deze film. Wat is rouw? Wat is nodig om de dood goed te verwerken? En wat betekent het voor iemand om eeuwen na het overlijden weer tot leven te worden gewekt? 

Koop hier je kaartje voor deze vertoning

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.