InScience Film Festival

Amazing Discoveries: Absolute Denial

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de zeven mooiste en spraakmakende films uit de geschiedenis van InScience. De komende weken stellen we deze onvergetelijke films aan je voor, met de uitnodiging om ze te komen kijken zoals dat hoort: in een bioscoopzaal met de lichten uit, de ogen gekluisterd aan het witte doek. 

Absolute Denial stamt uit 2021 en werd datzelfde jaar vertoond op InScience. Deze geanimeerde science-fiction thriller roept urgente vragen op over artificiële intelligentie. In de film zien we hoe de eigenzinnige computerprogrammeur David de slimste supercomputer ooit ontwerpt. Hij is totaal geobsedeerd door zijn geheime project, zo zeer zelfs dat hij volledig geïsoleerd raakt van zijn vrienden en familie.

De film is een Frankensteinesque zoektocht naar de grenzen van menselijkheid met een grote rol voor AI op z’n akeligst, verteld in een wervelende mix van klassieke science-fiction en film noir paranoia. Ook is Absolute Denial een bijzonder spel met licht en duisternis, en met wetenschappelijke kennis en onbeantwoorde vragen, waarin de lijn dun blijkt tussen geniaal zijn en gek. De film draaide wereldwijd op festivals, en over een maand weer in Nijmegen.

De kaartverkoop voor InScience Amazing Discoveries start op 18 oktober. Kijk hier alvast de trailer voor wat voorpret:

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.