InScience Film Festival

Aanpassingen InScience in verband met coronamaatregelen

Vanavond om 19:00 uur heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd om de impact van het coronavirus in te dammen. Deze aangescherpte maatregelen hebben geen directe impact op de doorgang van InScience. Toch heeft de InScience-organisatie besloten aanpassingen door te voeren aan de programmering. In dit nieuwsbericht leggen wij uit wat er wordt aangepast en waarom.

InScience is een breed filmfestival met niet alleen maar filmvertoningen, maar met een uitgebreid randprogramma van talks, performances en workshops. Om dat mogelijk te maken, wordt onze organisatie vijf dagen ondersteund door een groot vrijwilligersteam, sprekers, moderatoren en crew. Ons gehele team bestaat op sommige piekmomenten uit meer dan 100 personen die met name actief zijn bij die randprogrammering. Onze mensen lopen backstage rond, eten gezamenlijk en overleggen met elkaar. De afgelopen weken hebben we al met onze medewerkers besproken dat ze bij de meest lichte klachten zichzelf moeten laten testen en tot ze een negatieve uitslag hebben gekregen niet naar onze locaties mogen komen. De gezondheid van ons grote team staat voor ons boven alles.

Gezien de overheid heeft aangekondigd dat de 1,5 meter afstand weer een harde eis wordt, hebben wij bekeken of we met deze aangescherpte maatregel de gezondheid van onze medewerkers kunnen waarborgen. Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat dit niet kan binnen de fysieke ruimtes waar wij verblijven. Daarnaast reizen onze sprekers en gasten vanuit het hele land af naar InScience in Nijmegen. Onder de huidige omstandigheden vinden wij het niet verantwoord om dit van hen te vragen.

Bovenstaande betekent dat we alle randprogrammering voor zaterdag 13 en zondag 14 november annuleren. We blijven echter wel alle films vertonen en ook de expositie blijft geopend in doorstroomlocatie de Mariënburgkapel. Alle ticketkopers worden spoedig op de hoogte gebracht.

Je kunt bij InScience op dezelfde manier als de afgelopen dagen een film bezoeken. Dus met een geldig Coronatoegangsbewijs (CTB). Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om online films te bekijken. Verder wijzen wij je erop dat de horeca in LUX om 20:00 uur sluit. Je kunt echter wel een consumptie afhalen en meenemen naar de film.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.