InScience Film Festival

Klokhuis Wetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen. 

Via het online inschrijfformulier hieronder kan onderzoek genomineerd worden. Dit formulier is beschikbaar tot en met vrijdag 11 september. Uit de nominaties selecteert de redactie van Het Klokhuis 10 onderzoeken voor op de shortlist. Kijkers van Het Klokhuis stemmen vervolgens op hun favoriete onderzoek. Meer informatie over de voorwaarden voor het indienen van onderzoek is te lezen in de voorwaarden voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020.

Het onderzoek ‘Hersenen in je buik?’ was in 2019 de winnaar van de Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van arts-onderzoeker Veerle Melotte (Maastricht UMC+), een Klokhuisaflevering over dit onderzoeksgebied gaat tijdens InScience 2020 in premiere.

Nominatieformulier

Vul het formulier in om onderzoek te nomineren.

Noteer in ieder geval: voornaam, achternaam, huidige academische positie, onderzoeksgebied / specialisatie en mailadres.

Max. 125 woorden

Max. 100 woorden

Waarom wordt het onderzoek genomineerd? Waarom verdient juist dit onderzoek de Klokhuis Wetenschapsprijs 2019? Max. 75 woorden

Noteer hier een link naar een relevante website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.