InScience Film Festival

Klokhuis Wetenschapsprijs

Jaarlijks wordt tijdens InScience de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Deze prijs is bedoeld om een jong en breed publiek bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en UMC’s van Nederland kunnen onderzoek insturen. Van het winnende onderzoek wordt door Het Klokhuis een aflevering gemaakt en uitgezonden. Een leuke manier dus om jouw onderzoek onder de aandacht te brengen bij kinderen en jongeren.  

Meedoen?

Helaas kun je je voor dit jaar niet meer aanmelden. Wel nodigen we iedereen van harte uit om de onderzoeken en wetenschappers van dit jaar te komen bewonderen op zondag 19 maart! Meer informatie hierover volgt spoedig.

Winnaar 2021

Het onderzoek ‘Mijn vader heeft ALS, wat nu?’ is de winnaar van de zesde Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van Dr. Marion Sommers-Spijkerman, postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport van het UMC Utrecht, en Dr. Anita Beelen, senior onderzoeker neuromusculaire ziekten bij de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport van het UMC Utrecht. Klokhuispresentator Janouk Kelderman maakte de winnaar bekend tijdens de Junior Opening van InScience.

Winnaars vorige edities

Voorgaande jaren werd de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt aan de volgende onderzoeken (klik op de link om naar de Klokhuisaflevering te komen):

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.