InScience Film Festival

Klokhuis Wetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen. Voor de aankomende editie zijn de inschrijvingen weer geopend!

Inschrijving 2021 open

Met de Klokhuis Wetenschapsprijs bekronen Het Klokhuis en InScience interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Doe of ken je onderzoek dat kinderen aanspreekt en voor hen van belang is? Schrijf jouw onderzoek dan in voor 10 september via onderstaand formulier.

Winnaar 2020

Het onderzoek ‘Hoe lezen tweetalige kinderen in Friesland?’ is de winnaar van de vijfde Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van Dr. Evelyn Bosma, postdoctoraal onderzoeker op het gebied van Taalwetenschap en Psycholinguïstiek, en Naomi Nota, promovendus op het gebied van Taalwetenschap en Psycholinguïstiek. Klokhuispresentator Janouk Kelderman maakte de winnaar bekend tijdens wetenschapsfilmfestival InScience. De Klokhuisaflevering over dit onderzoeksgebied gaat tijdens InScience 2021 in première.

Winnaars vorige edities

Voorgaande jaren werd de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt aan de volgende onderzoeken:

  • 2019: ‘Hersenen in je buik?’ / Veerle Melotte (Maastricht UMC+)
  • 2018: ‘Rolstoel les voor kinderen die een rolstoel gebruiken’ / Marleen Sol (Hogeschool Utrecht/UMC Utrecht)
  • 2017: ‘Met een 3D camera kijken waarom kinderen kanker krijgen’ / Floor Postema (Academisch Medisch Centrum Amsterdam)
  • 2016: ‘Groente kweken op Mars’ / Wieger Wamelink (Wageningen University)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.