InScience Film Festival

Klokhuis Wetenschapsprijs

Jaarlijks wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt tijdens de junioropening van InScience. De prijs is bedoeld om een jong en breed publiek  bekend te maken met Nederlands wetenschappelijk onderzoek. Alle universiteiten, hogescholen en umc’s van Nederland kunnen onderzoek insturen. De inschrijving is inmiddels gesloten en de nominaties zijn bekend gemaakt

Aanmelden onderzoek

In samenwerking met Het Klokhuis (NTR) wordt ook tijdens de vijfde editie van InScience de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Op woensdagmiddag 6 november 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de junioropening van het festival. Over het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt vervolgens een Klokhuis Wetenschapsspecial gemaakt. Deze aflevering gaat volgend jaar in première op InScience en is vanaf dan voor alle kinderen in Nederland te bekijken op de website van Het Klokhuis.

Voor vragen over de Klokhuis Wetenschapsprijs en de aanmeldprocedure neem contact op met Susanne Beckers via klokhuisprijs@insciencefestival.nl.

Winnaar 2018

Het onderzoek “Rolstoel les voor kinderen die een rolstoel gebruiken” is de winnaar van de derde Klokhuis Wetenschapsprijs (NTR). Het winnende project is van Phd student Marleen Sol (Hogeschool Utrecht/Universitair Medisch Centrum Utrecht). De winnaar werd gekozen door kinderen, die via de website van Het Klokhuis konden stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden. In totaal hebben 7.108 kinderen een stem uitgebracht. Het winnende onderzoek behaalde 1.466 van de stemmen. Winnaar Marleen Sol nam de prijs in ontvangst: “Wat een mooie kans om kinderen te laten zien wat we te weten zijn gekomen tijdens dit onderzoek. Het is belangrijk dat kinderen in rolstoelen goed leren omgaan met hun rolstoel, zodat ze mee kunnen doen met andere kinderen”.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.