InScience Film Festival

Juniorprogramma

Junior onderzoekers en wetenschappers opgelet! Tijdens de 8e editie van filmfestival InScience duik je in de wonderlijke wereld van de wetenschap. Dat kan op allerlei manieren: door bijzondere experimenten te bekijken én te doen op een fijne wandeling door Nijmegen, door je te laten verbazen door onze wonderbaarlijke elektriciteitsexperimenten of door de filmvertoning van Back to the Future – een feest voor jong én oud!

Expeditie: Experiment is een spannende speurtocht door Nijmegen voor alle junior onderzoekers en wetenschappers! Voorafgaand aan de achtste editie van filmfestival InScience kun je op meerdere locaties in de stad kleine experimenten ontdekken achter ruiten en etalages. Gebruik de plattegrond en kijk of je ze allemaal kan vinden!

Leer waarom olie op water kan drijven, wat er gebeurt wanneer je een tekening achter een glas water houdt of wat azijn doet met een ei. Tot en met zondag 19 maart kun je 8 verschillende experimenten ontdekken in het centrum van Nijmegen, speciaal voor alle junior onderzoekers en wetenschappers. Echte slimmeriken vinden ook het codewoord en halen daarmee een verrassing op bij de infobalie van InScience op 18 of 19 maart.

Expeditie: Experiment is onderdeel van het Junior-programma tijdens InScience. Maar er is natuurlijk meer te beleven! Kom op zaterdag 18 maart om 15:00 naar de Amazing Discoveries Stage waar je kan experimenteren met elektriciteit, of ga om 16:00 naar de vertoning van Back to the Future. Op zondag 19 maart stel je vanaf 13:00 alle vragen die je maar kan bedenken, aan échte wetenschappers. In Bibliotheek de Mariënburg organiseren we Ontmoet de Onderzoeker. Een hele dag vol met onderzoek, het maken van wetenschapsvlogs, een kindercollege van schrijver Marc Ter Horst, het doen van experimenten én je kunt om 15:15 live de uitslag van de Klokhuis Wetenschapsprijs meemaken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.