InScience Film Festival

InVision

Save the date voor het meest inspirerende leer- en netwerkevenement van dit najaar: InVision 2019. InScience – International Science Film Festival Nijmegen nodigt je uit om wetenschap en filmkunst te vieren, professionals te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen te werken. InVision vindt plaats op 8 november, van 10:00 tot 17:30.

InVision brengt professionals in de creatieve industrie en de wetenschap samen om cross-overs tussen de twee te stimuleren. Waarom? Omdat we bij InScience overtuigd zijn van de kracht die schuilt in het combineren van wetenschap en de kunst van het vertellen van verhalen. Bij InVision krijg je de kans om professionals in verschillende creatieve en academische disciplines te ontmoeten, masterclasses te volgen, nieuwe projecten te ontdekken en vooral: samen te werken.

Programma

InVision vindt plaats op 8 november 2019 in Arthouse LUX (Mariënburg 38-39, Nijmegen). Het programma begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:30 uur, waarna we je uitnodigen om met ons te borrelen. Centrale gast is de Academy Award genomineerde regisseur en producent Scott Hamilton Kennedy (The Garden; Food Evolution). Hij zal een masterclass geven over het ambacht van wetenschapsfilmmaken, praten over het bouwen van complexe verhalen, werken in verschillende disciplines en het vinden van strategieën voor impact.

Andere gastsprekers zijn Greg Boustead, uitvoerend producent bij Sandbox Films (The Most Unknown, Human Nature), Gouden Kalf-genomineerde regisseur Maartje Nevejan (Are you There?) En de Franse interactieve regisseur Paul Mezier (Overzicht).

Het definitieve programma wordt op 17 oktober bekendgemaakt op onze website.

  • Meld je hier aan voor InVision! (tickets zijn € 12,50, inclusief drankjes en lunch). Geef in het aanvraagformulier aan dat je naar InVision wilt gaan. Je kunt dit doen onder ‘Request Accreditation As’.

Oproep voor projecten

Werk je aan een project dat wetenschap en verhalenkunst omvat? Of het nu een film, een meeslepend of interactief project, een onderzoeksproject is, bij InVision krijg je de mogelijkheid om nieuwe samenwerkingen te starten of feedback te krijgen op jouw werk en ideeën. Stuur jouw project in en win een kans om je idee te bespreken met experts in kunst en wetenschap – speciaal voor jou geselecteerd – bestaande uit professionals op het gebied van (documentaire) filmmaken, wetenschap en de creatieve industrie. Je krijgt ook de kans om persoonlijk kennis te maken met specialisten die je kunnen helpen jouw project verder te verbeteren.

Meld je aan voor vrijdag 11 oktober door je pitch te e-mailen naar lorijn@insciencefestival.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.