InScience Film Festival

InScience/Groningen

In samenwerking met Forum en Studium Generale Groningen presenteren we met trots de eerste satellieteditie van het festival in Groningen. De vertoning worden ingeleid door een expert en na afloop van de film is er gelegenheid tot discussie. De film en lezing zijn Engelstalig. De satellieteditie vindt plaats op 12 november.

12 november: Picture a Scientist

Ian Cheney & Sharon Shattuck | documentaire | VS | 2020 | 97 min

Beeld je een wetenschapper in. Wie zie je voor je? Grote kans dat je niet aan een vrouw denkt. Een belangrijke reden hiervoor is dat vrouwen vaak niet dezelfde kansen of hetzelfde respect krijgen als hun mannelijke collega’s in de wetenschap. In Picture a Scientist volgen we drie wetenschappers die te maken hebben met seksisme, intimidatie en systematische discriminatie in het academische veld. Tegen de stroom in en vanuit grote liefde voor het vak maken deze vrouwen zich sterk om de wetenschapscultuur radicaal te veranderen en verbeteren.

Lezing door Susanne Täuber

Deze documentaire is even alarmerend als verhelderend en gebruikt de openhartige anekdotes van de geïnterviewden als brandstof voor verandering. Na de vertoning zal onder meer professor Susanne Täuber, gespecialiseerd in organisatiegedrag, vertellen over de werkomgeving aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.