InScience Film Festival

InScience On Tour in Breda

In samenwerking met Chassé Cinema presenteren we met trots de eerste InScience On Tour editie in Breda. De vertoning wordt ingeleid door een expert en na afloop van de film is er gelegenheid tot discussie. InScience On Tour in Breda vindt plaats op 17, 22, 29 november en 6 december.

Citizen Nobel

Woensdag 17 november / 19:20 – 20:55

Citizen Nobel is een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Wat moet hij als onbekende natuurkundige met de plotselinge faam? Wat kan hij doen met een stem die door iedereen wordt gehoord? Op hoge leeftijd besluit hij zichzelf opnieuw uit te vinden tot een belangrijk boegbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Zijn geheim: een ‘lust for life’.

Birds of America

Maandag 22 november / 14:00 – 15:25

Natuurhistoricus en tekenaar John James Audubon werkte tussen 1827 en 1838 aan zijn invloedrijke boek ‘Birds of America’. Hierin probeert hij zoveel mogelijk vogels in de Verenigde Staten te beschrijven en vast te leggen in de prachtigste tekeninge. Nu, bijna 200 jaar later, volgen de filmmakers Audubon in zijn voetsporen. Wat kunnen tweehonderd jaar oude tekeningen ons leren over een veranderend ecosysteem?

By the Throat

Maandag 29 november / 14:00 – 15:20

Identiteit: we halen het uit onze afkomst, ons uiterlijk, ons paspoort of uit wat we consumeren. Maar een nog subtielere vorm waarmee we onszelf onthullen is onze uitspraak. Sinds het ontstaan van taal wordt de manier waarop we woorden uitspreken gebruikt om vriend en vijand van elkaar te onderscheiden. De verrassende documentaire By the Throat verkent via wetenschap, technologie, culturele vooroordelen en politiek onze vocale grenzen.

In Silico

Maandag 6 december / 14:00 – 16:10

In 2009 kondigde Henry Markram het zeer ambitieuze Human Brain Project aan. In dit peperdure project met veel publiciteit wordt geprobeerd binnen tien jaar een complete computersimulatie van het brein te ontwikkelen. Regisseur Noah Hutton krijgt vanaf de start volledige toegang achter de schermen en legt genadeloos vast hoe het is om te werken aan een project waar misschien wel te veel op het spel staat. In Silico dompelt je onder in de wereld van wetenschappelijke topsport, investeringen van miljoenen dollars, grote ego’s en nog grotere ambities.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.