InScience Film Festival

Hoger Onderwijs

Studenten leren tijdens hun opleiding een kritische houding aan te nemen. Klopt alles wat je ziet en leest? Uit welke bron komt de informatie die je krijgt? Hoe zit dat met (bewegende) beelden en film? Om deze houding verder te stimuleren en handvatten te bieden bij hun verdere carrière biedt InScience speciaal voor het vervolgonderwijs boeiende programma’s die aansluiten bij de beroepspraktijk. De programma’s bestaan uit een filmvoorstelling met verdiepend programma. 

Filmaanbod & aanmelden

Het is mogelijk om een speciaal programma voor studenten samen te stellen. InScience sluit met de filmkeuze aan bij het beroepsperspectief van de bezoekende studenten. Naar aanleiding van de film gaan de studenten met elkaar en een wetenschapper in debat. Zo werkt InScience samen met de opleiding Life Sciences van de HAN en komen studenten naar InScience voor een onderdeel van hun ethiek colleges. Naar aanleiding van een film waarin meerdere ethische kwesties naar voren komen, wordt de koppeling met hun opleiding gelegd.

Er zijn mogelijkheden om een corona-proof vertoning voor studenten in te plannen. Ook zijn er mogelijkheden voor onlineprogramma’s. Neem hierover contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.