InScience Film Festival

Hoger Onderwijs

Studenten leren tijdens hun opleiding een kritische houding aan te nemen. Klopt alles wat je ziet en leest? Uit welke bron komt de informatie die je krijgt? Hoe zit dat met (bewegende) beelden en film? Om deze houding verder te stimuleren en handvatten te bieden bij hun verdere carrière biedt InScience speciaal voor het vervolgonderwijs boeiende programma’s die aansluiten bij de beroepspraktijk. De programma’s bestaan uit een filmvoorstelling met verdiepend programma. 

Filmaanbod & aanmelden

Het is mogelijk om een speciaal programma voor studenten samen te stellen. InScience sluit met het programma aan bij het beroepsperspectief van de bezoekende studenten. Naar aanleiding van een film gaan de studenten in debat. Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl.


Locatie & kosten van de schoolvoorstellingen

De schoolvoorstellingen vinden plaats in LUX in Nijmegen, de kosten voor een bezoek aan InScience zijn €6,00 per student.

Daarnaast werkt InScience ook samen met Focus in Arnhem, De Gruitpoort in Doetinchem, het Heerenstraattheater in Wageningen, Gigant in Apeldoorn, Forum in Groningen, Concordia in Enschede en Lumiere in Maastricht. Neem contact op over de mogelijkheden voor een vertoning daar via educatie@insciencefestival.nl


Docentenavond

MeetUp024, Bibliotheek Gelderland Zuid en InScience organiseren samen een docentenavond voor docenten van primair, voortgezet en hoger onderwijs. Centraal staat het festivalthema van 2019: Genetische modificatie. Dit is het kunstmatig aanpassen van DNA. Who is in charge? Wie bepaalt wat je wel en niet mag aanpassen in het DNA van mensen, planten en dieren? Praat mee over dit thema tijdens de docentenavond op donderdag 7 november.

Vanaf 18.30 uur zijn docenten PO, VO, HBO en WO welkom in bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen. De docentenavond start rond 19.00 uur met een inleiding van Bas Rosier over DNA en genetische modificatie. Daarna volgen in 2 rondes diverse deelsessies over DNA, programmeren, klinisch genetische wetenschap en meer. We sluiten gezellig af met een netwerkborrel.

Deelname aan een bijeenkomst van MeetUp024 is gratis maar meld je aan voor de docentenavond via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.