InScience Film Festival

Hoger Onderwijs

Studenten leren tijdens hun opleiding een kritische houding aan te nemen. Klopt alles wat je ziet en leest? Uit welke bron komt de informatie die je krijgt? Hoe zit dat met (bewegende) beelden en film? Om deze houding verder te stimuleren en handvaten te bieden bij hun verdere carrière biedt InScience speciaal voor het vervolgonderwijs boeiende programma’s die aansluiten bij de beroepspraktijk. De programma’s bestaan uit een filmvoorstelling met verdiepend programma en worden aangeboden in LUX in Nijmegen. 

Film in de klas

InScience laat studenten van lerarenopleidingen kennismaken met de mogelijkheden voor filmeducatie in de klas met het speciale programma ‘film in de klas’. Studenten zien een programma voor leerlingen en gaan daarna in discussie over de mogelijkheden van film in de klas. Door samen met studenten een film te kijken en na te bespreken leren ze meer over het stimuleren van een kritische houding binnen hun vakgebied.

Filmaanbod & aanmelden

Het is mogelijk om een speciaal programma voor studenten samen te stellen. Neem hierover vrijblijvend contact op met Susanne Beckers via educatie@insciencefestival.nl. De programma’s kosten €5 per student. De voorstellingen duren ongeveer 90 minuten en kunnen in overleg met de school gepland worden. Aanmelden kan t/m 16 oktober.

InScience sluit met het programma aan bij onderwerpen die voor MBO- en HBO-studenten interessant zijn. Naar aanleiding van de film gaan de studenten in debat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.