InScience Film Festival
Girlsboysmix

Girlsboysmix

Wen Long is negen. Bij haar geboorte was niet te zien of ze jongen of meisje was. Veel van deze kinderen worden al op jonge leeftijd geopereerd om ze meer jongen of meisje te ‘maken’. Bij Wen Long is dit niet gebeurd. Haar ouders laten de keus aan haarzelf.

Wen Long is blij dat ze zelf mag kiezen hoe ze door het leven gaat. Maar makkelijk is dat niet. Want als je zowel jongen als meisje bent, waar hoor je dan bij? Wat is je positie in een wereld die is opgedeeld in man/vrouw? 

Wen Long vindt het belangrijk om haar verhaal te vertellen. Want ook al raken we steeds meer gewend aan mensen die niet in een hokje passen, Wen Long merkt dat bijna niemand weet dat intersekse bestaat én zelfs veel voorkomt. En ze realiseert zich inmiddels dat veel andere interseksemensen er juist níet over durven praten.

Niet alleen voor Wen Long en andere interseksemensen snijdt deze film een belangrijk onderwerp aan. Uitkomen voor wie je bent en daar acceptatie voor vinden is een wens die bij veel mensen speelt. Jong en oud, groot en klein.

Regisseur
Lara Aerts, Els van Driel
Land
The Netherlands
Duur
7 min
Thema
-
Type Film
Documentaire, Korte film
Jaar
2020
Taal
-
Ondertiteling
-
Producer
Eefje Blankevoort, Laura Verduijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.