InScience Film Festival

Business developer / zakelijk coördinator

Het doel van InScience is om op een toegankelijke en inspirerende manier het gesprek tussen wetenschappers, filmmakers en het publiek te stimuleren. Het ambitieniveau is hoog: InScience moet een festival worden met landelijke impact en een internationale uitstraling. Met het oog op de ambities wil InScience het netwerk van partners uitbreiden, het kernteam versterken en de organisatie professionaliseren. Daarom zoekt InScience op korte termijn een business developer / zakelijk coördinator.

Over de functie

Als business developer / zakelijk coördinator werk je nauw samen met de directeur van het festival. Je stelt samen een strategisch financieel plan op dat goed aansluit op de ambities en de creatieve ideeën van het team. Daarnaast werf je nieuwe partners die goed bij de missie van InScience passen, en onderhoud en vernieuw je bestaande partnerschappen. Een netwerk in de wetenschappelijke wereld, het bedrijfsleven en/of de culturele sector is daarom een pré; een commercieel instinct een must.

 • Ontwikkelen van en uitvoering geven aan het financieel beleid;
 • Acquireren van sponsors, fondsen en donateurs;
 • Profileren van InScience naar buiten toe, opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk (bedrijfsleven, cultuursector, kennisinstellingen, overheden, etc.);
 • Onderhouden van contacten met zakelijke (samenwerkings)partners;
 • Doorontwikkelen van de Kenniskring InScience, het zakelijk netwerk van het festival;
 • Opstellen van (project)begrotingen en subsidieverantwoordingen;
 • Budgetbewaking, samen met teamcoördinatoren;
 • Bijdragen aan verbeteren interne organisatie, werkprocessen, budgetbeheer, etc.

Profiel

 • HBO / WO werk- en denkniveau en minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je denkt cultureel ondernemend, vooral buiten de kaders van klassieke fondsenwerving;
 • Je hebt ervaring met fondsen- en sponsorwerving;
 • Jij hebt strategisch inzicht, bent creatief en vindingrijk;
 • Jij hebt financieel inzicht, bent goed in Excel en precies met cijfers;
 • Jij hebt people skills en inlevingsvermogen;
 • Je bent communicatief zeer vaardig, zowel verbaal als op papier (een vlotte babbel en pen is een must);
 • Je hebt zin in een duurzame relatie met een jonge en dynamische werkgever;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in regio Nijmegen/Arnhem.

Wij bieden

InScience is een jonge, dynamische organisatie met een klein kernteam van enthousiaste en betrokken krachten bij wie er aan ideeën nooit een gebrek is. Er is veel vrijheid om de functie zo in te richten dat het een succes wordt voor iedereen. De organisatie en het kantoor zijn gevestigd in het Festivalhuis, midden in het centrum van Nijmegen. Het betreft een zzp-opdracht voor minimaal 1 – 2 dagen in de week tot en met 31 december 2021. Het tarief hangt af van ervaring en afspraken over het takenpakket. Omdat InScience op zoek is naar een duurzame kracht, behoort verlenging en uitbreiding van de opdracht zeker tot de mogelijkheden.

We onderschrijven onder meer de Code Culturele Diversiteit en vinden het belangrijk dat de organisatie een afspiegeling is van de maatschappij. Mensen die de samenstelling van ons personeel gevarieerder kunnen maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Over InScience

InScience – International Science Film Festival Nijmegen, is een uniek festival in Nederland en viert in november 2021 haar zevende editie. Het filmfestival opent de wereld van de wetenschap voor iedereen door verhalen te vertellen, voor verwondering te zorgen en debat te stimuleren. Met een jaarlijks programma van de beste wetenschapsfilms, verdiepende gesprekken en lezingen, exposities en experimenten bereiken we inmiddels zo’n 10.000 bezoekers. Het doel is om op een toegankelijke en inspirerende manier het gesprek tussen wetenschappers, filmmakers en het publiek te stimuleren. Het ambitieniveau is hoog: InScience moet een festival worden met landelijke impact en een internationale uitstraling. Het festival wordt ondersteund door belangrijke kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven.

Solliciteer!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de directeur van het festival, Daisy van de Zande: daisy@insciencefestival.nl of 06-41313522. Ben je geïnteresseerd in de functie en wil je solliciteren? Stuur dan een korte motivatiebrief en CV naar info@insciencefestival.nl. Reageren kan vóór 11 april 2021.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.