dutch
international
science
film festival

Derde editie 08 t/m 12
nov 2017
Nijmegen

Still_prediction-machine_1.jpg

Tweede editie InVision en première eerste InScience film

Ben jij een wetenschapper die mogelijkheden ziet voor een film? Ben jij een filmmaker die geïnteresseerd is in wetenschap? Kom dan naar de expertmeeting InVision, want na een eerste geslaagde editie vorig jaar vindt InVision ook dit jaar plaats tijdens InScience. InVision wordt gekenmerkt door panelgesprekken en pitches. Dit jaar komt daar de première van The Prediction Machine bij, de eerste door InScience geïnitieerde wetenschapsfilm.

Panelgesprekken

Ervaren professionals uit de wetenschap en filmindustrie gaan in op de vraag wat visueel-artistiek denken kan betekenen voor de wetenschappelijke praktijk en bespreken hoe je concreet een wetenschapsfilm kunt financieren.

Met o.a.: Monica Bello, hoofd Art Program CERN, Peter Hagoort, directeur Donders Instituut, Taco Stolk, hoofd ArtScience Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK), Pieter van Huystee, filmproducent, Rob van Hattum, VPRO en NEMO Science Center en Alex Verkade, Rathenau Instituut.

Pitches en première

Vijf wetenschappers met plannen voor een film en vijf filmmakers met interesse in wetenschap presenteren hun werk en ideeën. Wie in de zaal wil met ze samenwerken?

De eerste editie van InVision leverde een match op tussen filmmaker Marleine van der Werf en wetenschapper Floris de Lange. Dit jaar gaat hun film The Prediction Machine in première op InScience. Van der Werf en De Lange vertellen over de totstandkoming van de film en toosten met de aanwezigen op deze eerste InScience productie.

Aanmelden

InVision vindt plaats op vrijdag 10 november van 11.00 tot 17.30 uur in LUX, Nijmegen. De inschrijving kost €10,- (incl. lunch). Aanmelden (verplicht) uiterlijk vrijdag  3 november 2017, via het aanmeldformulier.

InVision wordt mede mogelijk gemaakt door het VEVAM Fonds.