International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

Chasing Coral

The Best of InScience op Campus Kleve

InScience presenteert op 9 en 10 juni The Best of InScience op Duitse bodem! In het kader van de vierde festivaleditie organiseert InScience samen met partner Hochschule Rhein-Waal The Best of InScience op Campus Kleve en Tichelpark Cinemas. Vijf films en vijf debatten over de verkenning van de kosmos, de teloorgang van koraalriffen, polarisatie rond GMO’s, het voorspellen van toekomstige misdaden en over Bill Nye the Science Guy.

Zaterdag 9 juni / Hochschule Rhein-Waal

Bill Nye: Science Guy  / David Alvarado & Jason Sussberg | Documentaire / US / 101 min / 2017
Bill Nye is op een missie om de wereld te veranderen. Vroeger als gastheer van een populaire kindershow, vandaag als CEO van The Planetary Society. De wereld is vijandig tegenover bewijs en rede, maar Nye brengt wetenschap, onderzoek en ontdekking terug naar hun rechtmatige plaats in de wereld.

Food Evolution / Scott Kennedy / Documentaire / US / 92 minuten / 2016
Het debat rondom genetisch gemodificeerd voedsel is hardnekkig, polariserend en wordt gekenmerkt door angst, wantrouwen en verwarring. Neil deGrasse Tyson neemt je mee naar de Hawaiiaanse papaja plantages, langs de bananenboerderijen in Oeganda en de maïsvelden van Iowa.

The Farthest / Emer Reynolds / Documentaire / IE / 121 minuten / 2017
Met meer dan 19 miljard kilometers zijn Voyager 1 en 2 de eerste door de mens gemaakte objecten die de diepe ruimte hebben bereikt. The Farthest is een viering van een gouden eeuw van nieuwsgierigheid, exploratie en de wil om naar de ruimte te kijken en te vragen ‘waarom niet?’.

Chasing Coral / Jeff Orlowski / Documentaire / US / 89 minuten / 2017
Koraalriffen over de hele wereld verdwijnen met een ongekende snelheid. Een team van duikers, fotografen en wetenschappers gaan op een spannend oceaanavontuur om het onderwatermysterie te ontrafelen en aan de wereld te onthullen.

Special on Sunday 10 juni / Tichelpark Cinemas

Pre-crime / Matthias Heeder & Monika Hielscher / Documentaire / DE / 88 minuten / 2017
Wat als we een moord van morgen vandaag kunnen voorkomen? Nieuwe politietechnieken maken het mogelijk om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een persoon slachtoffer of dader van een misdaad wordt. Maar mag je mensen oppakken op basis van voorspellingen en hoeveel vrijheid zijn we bereid in te leveren? De documentaire Pre-Crime laat zien dat het in de Verenigde Staten al gebeurt.

The Best of InScience is gratis toegankelijk.

The Best of InScience wordt ondersteund door het INTERREG-programma: