International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

Stem op jouw favoriete onderzoek!

Er kan gestemd worden op de genomineerde onderzoeken die kans maken op de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018! Van 15 oktober tot en met 7 november kunnen kinderen stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant vinden. Tijdens de junioropening van InScience op woensdag 7 november wordt de prijs uitgereikt aan het winnende onderzoek. 

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs werd in 2016 voor het eerst uitgereikt. De Klokhuis Wetenschapsprijs bekroont interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.

Nominaties

Er zijn in totaal 70 onderzoeken ingezonden afkomstig van verschillende Nederlandse universiteiten, hogescholen en umc’s. Hiervan heeft de redactie van Het Klokhuis tien onderzoeken genomineerd, nu is het aan het publiek om de winnaar te kiezen. De genomineerde onderzoeken zijn afkomstig van Wilhelmina Kinderziekenhuis – UMC Utrecht, UMC Utrecht – Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research, Maastricht University, Hogeschool Utrecht – UMCU, Hogeschool Inholland en Design Academy Eindhoven – Master Social Design.

Ben je tussen de 9 en 12 jaar? Of heb je kinderen die hun stem willen laten horen?
Klik dan hier om te stemmen op jouw favoriete onderzoek