International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

PreCrime_6
PreCrime_19
PrecrimeTrailer_08_10

Juridisch Kenniscafé ‘Pre-Crime’

Op donderdag 11 oktober organiseert het Openbaar Ministerie in een unieke samenwerking met Inscience het derde Legal Valley juridisch kenniscafé van 2018. Het onderwerp van het juridisch kenniscafé in oktober is ‘Pre-Crime’.

Pre-crime

In dit kenniscafé staat de documentaire Pre-Crime centraal. Wat als we een moord van morgen vandaag kunnen voorkomen? Nieuwe politietechnieken maken het mogelijk om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een persoon slachtoffer of dader van een misdaad wordt. Maar mag je mensen oppakken op basis van voorspellingen en hoeveel vrijheid zijn we bereid in te leveren?

Aan de hand van fragmenten van de film discussiëren Geertje van Roermund (officier van justitie) en Sven Brinkhoff (universitair docent Strafrecht aan de Radboud Universiteit) met de aanwezigen over de wenselijkheid en toepasbaarheid van nieuwe technieken ten aanzien van opsporing en vervolging.

Focus Filmtheater

Juristen zijn van harte welkom om aanwezig te zijn op 11 oktober in het nieuwe Focus Filmtheater in Arnhem voor deze speciale editie van het juridisch kenniscafé. Ontvangst is vanaf 15.00 uur, de inleiding en discussie starten om 15.30 uur. Na de discussie volgt om 17.30 uur een netwerkborrel. Inschrijven kan via de website van Legal Valley. Toegang is gratis.

Juridisch kenniscafé

Elk kwartaal wordt een juridisch kenniscafé georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle juristen in Gelderland. Op basis van een inleidende presentatie wordt met elkaar gesproken over een juridische thema. Het kenniscafé vindt elke keer bij een andere organisatie plaats waardoor, naast de uitwerking van het juridische thema ook bij de organiserende partij ‘een kijkje in de keuken’ kan worden geboden.