International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

crop_klokhuiswetenschapsprijs

Inschrijving geopend Klokhuis Wetenschapsprijs 2018

Het online formulier om onderzoek in te zenden voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018 is geopend. Communicatiemedewerkers en persvoorlichters van universiteiten, universitair medisch centra en hogescholen worden uitgenodigd om onderzoek te nomineren. Afgelopen editie is de tweede Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt aan het onderzoek ‘Met een 3D camera kijken waarom kinderen kanker krijgen’. In samenwerking met Het Klokhuis wordt ook tijdens de vierde editie van InScience de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Op woensdagmiddag 7 november 2018 wordt opnieuw een winnaar gekozen tijdens de junioropening van het festival.  

Welk onderzoek sluit het meest aan bij de belevingswereld van kinderen (9-12 jaar), helpt hen om de wereld te leren kennen en begrijpen, en verdient meer aandacht onder een jong publiek? Over het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt vervolgens een Klokhuis Wetenschapsspecial gemaakt. Deze aflevering gaat volgend jaar in première op InScience en is vanaf dan voor alle kinderen in Nederland te bekijken op de website van Het Klokhuis. 

Inzenden nominaties

Alle universiteiten, umc’s (leden VSNU) en hogescholen in Nederland zijn uitgenodigd om onderzoek te nomineren. Er is geen maximum aan het aantal in te zenden onderzoeken per universiteit, UMC of hogeschool, er wordt wel gevraagd om kritisch te beoordelen of het onderzoek daadwerkelijk binnen de beoordelingscriteria past. Nominaties kunnen uiterlijk tot en met 14 september worden ingezonden. 

Inzendingen insturen kan via het online formulier.  Voor de voorwaarden voor nominatie, de beoordelingscriteria en de benodigde aan te leveren informatie, download het informatiedocument.  Voor meer informatie mail naar klokhuisprijs@insciencefestival.nl.