International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

01 CC1
CC2
CC3

Interview met de Spear Sisters – deel 2

Onze programmeur Rob van den Bergh heeft een interview gehouden met Sam en Kailey Spear, bekend als de Spear Sisters, makers van de korte film CC. Lees hier het tweede deel van hun interview! Hun film CC draait in het kortefilmprogramma Artificial Identities. Dit programma start morgen om 17:30 in LUX 2. Tickets koop je hier.

Hoe is het om samen te werken als tweeling? Hoe verdelen jullie taken en maken jullie beslissingen?

Samenwerken gaat soepel. We hebben geen specifieke taakverdeling, maar communiceren continu  over de dingen die gedaan moeten worden. We discussiëren over het script, delen ideeën voor personages, het plot et cetera, en vervolgens werken we dit apart uit. We sturen het script heen en weer, reviseren stukken van elkaar en schrijven weer nieuw materiaal. Wanneer we het volledige script kunnen lezen zonder irritaties, weten we dat het goed zit.

Dit gaat hetzelfde tijdens het regisseren. De een geeft instructies aan de acteurs, de ander tegen de persoon achter de camera. Soms hoeven we elkaar alleen een blik te geven en weten we dat iets aangepast moet worden.

We weten wat we willen bereiken met een project, en ondanks sommige meningsverschillen en verschillende ideeën over hoe we dat einddoel kunnen bereiken, vinden we altijd een manier om de beste keuzes te maken voor het project.

Jullie zijn bezig met een volgend project. Wat kunnen jullie daarover vertellen?

We zijn bezig met iets leuks! De film ALIEN (1979) bestaat bijna 40 jaar. Om dit te vieren werken Century Fox en Tongal samen om zes korte films te produceren. Wij maken een van deze korte films, namelijk ALIEN: ORE. Op dit moment kunnen we niet ingaan op de details, maar hou het nieuws in de gaten!

Ten slotte, wat betekent wetenschap voor jullie?

Goede vraag. Voor ons betekent wetenschap het ontrafelen van de magie van ons universum en daarna het leren gebruiken daarvan.