International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

InScience_wo_avond_opening_41

InScience x INNOVATE

InScience en het Arnhemse festival INNOVATE slaan de handen ineen om door samenwerking de beide festivals te versterken. Wetenschap, technologie en kunst zijn de ingrediënten van beide festivals: een breed publiek betrekken bij  de ontwikkelingen in de wetenschap en technologie is de doelstelling.

Samenwerking

InScience en INNOVATE organiseren een drietal evenementen. De festivals weerspiegelen elk het eigen karakter van de stad: waar InScience vooral een wetenschappelijke insteek kiest, staat INNOVATE voor maken.

  • We trappen de samenwerking af op vrijdag 5 oktober met een speciale Meet-Up voor docenten. Er zal een doorlopend keuzeprogramma zijn van lezingen, korte pitches en workshops rondom het thema ‘maakonderwijs’ (leren door te maken).
  • Op zaterdag 6 oktober is InScience te gast op de publieksdag van INNOVATE. Op deze dag vertoont InScience films rond het thema energie.
  • Tot slot organiseert INNOVATE een business to business bijeenkomst tijdens InScience. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 november met als thema kunstmatige intelligentie en wat dat kan betekenen voor hun bedrijfsvoering.