International
science
film festival
Nijmegen

Vijfde editie 06 t/m 10
nov 2019
Nijmegen

more-human-than-human-124593_-_h_2018

InScience presenteert More Human Than Human

Is het mogelijk om een robot te bouwen die je eigen rol als filmmaker vervangt? Op woensdag 20 juni presenteert InScience een preview in LUX met de vertoning van de documentaire More Human Than Human en een lezing door professor Marcel van Gerven, hoogleraar Kunstmatige Intelligentie, over de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie. De voertaal van dit programma is Engels. De film is Nederlands ondertiteld.

 

Documentaire More Human Than Human

De grote verwachtingen van artificiële intelligentie (AI) worden steeds meer ingelost. Dit roept onherroepelijk vragen op over de gevolgen hiervan op ons mens-zijn. Zal mens-zijn ooit volledig verouderd zijn, omdat AI oneindig maal slimmer en zelfbewuster is? In More Human Than Human wordt de complexe rol van kunstmatige intelligentie onder de aandacht gebracht. De filmmaker gaat op onderzoek naar een robot die hem kan vervangen als filmmaker en probeert te ontdekken hoeveel van zijn creativiteit en unieke menselijke waarden hierdoor dreigt verloren te gaan.

 

Lezing over de (on)mogelijkheden van kunstmatige intelligentie

Van algoritmes die sarcasme herkennen tot artificiële netwerken die met gemak de beste go-speler ter wereld verslaan. Staan we aan de vooravond van een revolutie? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van KI? Na afloop van de film vertelt professor Marcel van Gerven, hoogleraar Kunstmatige Intelligentie (Radboud Universiteit) je meer over de huidige ontwikkelingen en de maatschappelijke impact die de ontwikkelingen met zich mee brengen. Tijdens een Q&A is er ruimte voor al je vragen over de consequenties en huidige toepassingen van KI.


Datum: woensdag 20 juni
Tijd: 19:30u zaal open
Locatie: LUX Nijmegen
Kaartverkoop via www.lux-nijmegen.nl