International
science
film festival
Nijmegen

Vierde editie 07 t/m 11
nov 2018
Nijmegen

InScience16 Zondag Awarduitreiking – (c)Jimmy Israel-01

InScience partner European Academy of Science Film

InScience is samen met tien Europese filmfestivals initiatiefnemer van de European Academy of Science Film. Het doel van de Academy is de versterking van de positie van de Europese wetenschapsfilm. Dit jaar reikt de Academy voor het eerst de prijs voor beste Europese wetenschapsfilm uit tijdens International Film Festival Academia Film Olomouc.

De Academy Award is onderdeel van de European Academy of Science Film (EURASF). Alle deelnemende festivals dragen een film aan uit hun officiƫle selectieprogramma. De film Jheronimus Bosch, Touched By The Devil is namens InScience genomineerd. De Academy reikt de prijs dit jaar voor het eerst uit tijdens International Film Festival Academia Film Olomouc (AFO) op zaterdag 29 april in Tsjechiƫ. Filmprogrammeur Meike van Zandvoort en directeur Johan van de Woestijne zijn te gast tijdens het Tsjechische festival.

De European Academy of Science Film zet zich, naast het versterken van het belang van de Europese Wetenschapsfilm ook in voor een Europees netwerk van filmmakers, producenten, festivalorganisatoren en wetenschapscommunicatoren, kennisuitwisseling tussen de Academy-leden, samenwerking met organisaties op nationaal en internationaal niveau en het ontsluiten van wetenschapsfilms voor een breed publiek.

Bekijk alle genomineerden films van de shortlist hier.

Over de film
De film van producent Pieter van Huystee volgt een researchteam dat reist naar musea over de hele wereld om de mysteries rondom de schilderijen van Jheronimus Bosch te ontrafelen. Door over hun schouder mee te kijken, is de kijker getuige van hoe zij inzicht krijgen in de genialiteit van deze unieke en visionaire kunstenaar.

De film is, naast de nominatie voor de Academy Award, ook opgenomen in het internationale competitieprogramma van het Tsjechische filmfestival en maakt daarmee ook kans op The Best Movie Award. Door het promoten en ondersteunen van de wetenschapsfilm in Europa biedt InScience kansen voor Europese en Nederlandse filmmakers en filmproducenten.